Om Troensehaven / Om indehaveren

Om indehaveren

Om Indehaveren
Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven.                 

Natur, havebrug, planter og økologi har altid haft min interesse, helt fra jeg var lillebitte og gik i min mormors fodspor i hendes 5 tdr. land store have. 

Mange har gennem årene søgt råd og vejledning hos mig i alt fra indretning af haven, plantevalg og jordbearbejdning, skadedyr og bekæmpelse, økologi osv. Jeg er selvlært havearkitekt, har afprøvet og testet det meste af i mine haver, og så har jeg læst et utal af bøger, forskningsmæssige publikationer, tidsskrifter og blade om natur og havebrug. Så jeg har en dyb og grundlæggende viden og praksiserfaring i havebrug og indretning af haven.
 
 
Der har flere gange været bragt artikler om Troensehaven i diverse magasiner og tidsskrifter. Se f.eks. disse to eksempler:
 
 
 
 
Jeg har gennem mange år ernæret mig som leder i det offentlige og i konsulentbranchen i den private sektor. Jeg har derigennem holdt masser af foredrag og ledet processer under workshops og kurser inden for ledelse og organisation. 
På det seneste har jeg indarbejdet haven som metafor i mine foredrag om at lede mennesker og udvikle organisationer. Det drejer sig i begge tilfælde om at skabe gode betingelser for vækst og trivsel, og om at bygge på forhold som balance, sammenhæng og helhed.
 
 
 
Troensehaven bygger på min dedikation til - og livslange viden og erfaring om  havebrug. Jeg inddrager mine erhvervede kompetencer fra det professionelle liv i mødet med mennesker, i processer, strukturen og overblikket, samt i  kreativiteten og formidlingen, når et projekt skal løses.
 
Referencer:
"Jeg har haft besøg af Helle Troelsen i alle mit voksenlivs haver. En byhave, en landbohave og en klassisk villahave. 
Hvert besøg har været et sprudlende og inspirerende sansebombardement. Ingen kan som Helle skridte nye bede op, udpege glemte hjørner og skabe malende billeder af en ny have med mere duft, smag, æstetik og liv. Helle har grebet vores luftige havedrømme og givet dem konkrete udtryksformer og jordforbindelse med havetegninger, plantelister og gode råd. 
Helles haveglæde smitter, og efter en havevandring kan vi næsten lugte kaprifolien, mærke vinden i lønnens blade, smage hindbærrene og se roserne klatre op ad hegnet. Helle efterlader os med en kriblende lyst til storindkøb på planteskolen og store omlægninger i haven, men hun formår også at komme med fif til små ændringer med stor effekt. 
Helle kombinerer et veludviklet blik for det æstetiske og sanselige med en solid grundviden om jord, planter og vækstforhold."
- Mathilde Tronegård-Madsen
 
"Helle kan noget med haver, der rækker ud over det rent praktiske. Hun kombinerer sin indsigt i at være i balance i sit liv med at få haven til at styrke sammenhængen mellem havens udryk og dine indtryk. Gå på opdagelse".
- Hasse Jacobsen
 
"Helle har hjulpet mig med at få omlagt en del af min have. Det har været en dejlig proces, hvor Helle har set, lyttet og taget udgangspunkt i vores måde at lave have på. Mit nye bed hænger flot sammen med resten af haven. Jeg glæder mig til at opleve foråret med hundredevis af løgplanter der vil spille flot sammen med forårets stauder.
Skal og vel da også glæde mig til sommeren og efteråret med lys og dufte, der vil fylde mine næseborer, når jeg vandre på mine stenbelagte stier i haven."
- Conny Stolberg-Rohr
 
"Den skønneste have hvori man glemmer verden udenfor og forundres af en symfoni af blomster og planter forenet i perfekt harmoni. Smukkeste have jeg nogensinde har set. Helle er et naturtalent."
- Annette Ovesen
 
"For mange år siden havde jeg et staudebed som druknede i skvalderkål og jeg lovede mig selv “aldrig mere”. Så var jeg på besøg i Helles helt fantastiske have og jeg tænkte med Helles hjælp tør jeg godt igen 😁Helle har nu designet og leveret stauder til et staudebed i min have som er ubeskriveligt smukt i blå og hvide nuancer 🌼 🌻 🌷 🌹 💐 🌾der er blomster lige fra den første primula i marts til den smukke Sankt hans urt i oktober 🤗Helles gode råd smukke stauder har givet mig blod på tanden igen tusind tak Helle"
- Hanne Egholm Dam
Helle Troelsen | Grønnegade 37, 5700 Svendborg - Denmark | Tlf.: 20597313