Om Troensehaven / Om indehaveren

Om indehaveren

Helle Troelsen er  havekonsulent og indehaver af
Troensehaven.                 

Natur, havebrug, planter og økologi har altid haft min interesse, helt fra jeg var lillebitte og gik i min mormors fodspor i hendes 5 tdr. land store have. 

Mange har gennem årene søgt råd og vejledning hos mig i alt fra indretning af haven, plantevalg og jordbearbejdning, skadedyr og bekæmpelse, økologi osv. Jeg er selvlært havespecialist, har afprøvet og testet det meste af i mine haver, og så har jeg læst et utal af bøger, forskningsmæssige publikationer, tidsskrifter og blade om natur og havebrug. Så jeg har en dyb og grundlæggende praksiserfaring i havebrug og indretning af haven.

Jeg har etableret 3 haver fra grunden. Min nuværende have i Troense har jeg haft siden 2012. Jeg har løbende holdt "Åben Have" og mine haver er i årenes løb blevet portrætteret i aviser og blade. Den seneste kan ses i Haveselskabets blad ”Haven” nummer 11/12  2016 under overskriften "Helles have - en fusion af knofedt, kunst og kunnen.". Se artiklen HER
 
I tillæg til Livsstil i dagblade og stiftstidender på Fyn og i Jylland er haven portrætteret. Se artiklen HER
 
 
Jeg har gennem mange år ernæret mig som leder i det offentlige og i konsulentbranchen i den private sektor. Jeg har derigennem holdt masser af foredrag og ledet processer under workshops og kurser inden for ledelse og organisation. 
På det seneste har jeg indarbejdet haven som metafor i mine foredrag om at lede mennesker og udvikle organisationer. Det drejer sig i begge tilfælde om at skabe gode betingelser for vækst og trivsel, og om at bygge på forhold som balance, sammenhæng og helhed.
 
Troensehaven bygger på min dedikation til - og livslange viden og erfaring om  - havebrug. Jeg inddrager mine erhvervede kompetencer fra det professionelle liv i mødet med mennesker, i processer, strukturen og overblikket, samt i  kreativiteten og formidlingen, når en opgave skal løses.
 
 
Referencer:
 
"Jeg har haft besøg af Helle Troelsen i alle mit voksenlivs haver. En byhave, en landbohave og en klassisk villahave. 
Hvert besøg har været et sprudlende og inspirerende sansebombardement. Ingen kan som Helle skridte nye bede op, udpege glemte hjørner og skabe malende billeder af en ny have med mere duft, smag, æstetik og liv. Helle har grebet vores luftige havedrømme og givet dem konkrete udtryksformer og jordforbindelse med havetegninger, plantelister og gode råd. 
Helles haveglæde smitter, og efter en havevandring kan vi næsten lugte kaprifolien, mærke vinden i lønnens blade, smage hindbærrene og se roserne klatre op ad hegnet. Helle efterlader os med en kriblende lyst til storindkøb på planteskolen og store omlægninger i haven, men hun formår også at komme med fif til små ændringer med stor effekt. 
Helle kombinerer et veludviklet blik for det æstetiske og sanselige med en solid grundviden om jord, planter og vækstforhold."
(Mathilde Tronegård-Madsen)
 
 
 
 
 
 
 
Helle Troelsen | Grønnegade 37, 5700 Svendborg - Denmark | Tlf.: 20597313