Om Troensehaven

  
Helle Troelsen er indehaver af Troensehaven – et enkeltmandsfirma, der arbejder ud fra to strenge.

Den ene streng trækker på min mangeårige erfaring, viden om- og passion for havebrug og design af havens rum. Her hjælper jeg haveejere samt offentlige og private virksomheder med at designe haver og uderum. Med udgangspunkt i Troensehaven holder jeg foredrag, skriver artikler om havebrug og yder rådgivning til anlæg, pleje og vedligehold af haver. 
 

 
Den anden streng retter sig primært mod virksomheder og institutioner og binder tråde mellem min egen faglighed og mine samarbejdspartneres ønsker. Her handler det om at udvikle uderum og sansehaver i en samskabende proces med både ledelse og medarbejdere, hvor der formuleres værdigrundlag, målsætninger og pædagogiske aktiviteter for den have, man drømmer om. På den måde er sansehaver og uderummene ikke blot æstetiske rammer, men også en del af den daglige pædagogiske eller plejemæssige praksis i tilknytning til institutionerne.
 

 
Fra to verdener
Qua mine mange års erfaring som leder i det offentlige og konsulent i det private har jeg stor erfaring med ledelse og organisation, herunder projektledelse, processtyring og undervisning. Denne erfaring kombinerer jeg med en stor erfaring med og grundlæggende viden om havebrug og naturens rum.

Fagligt har jeg en pædagogisk grund- og videreuddannelse og en solid lederuddannelse med mig i rygsækken. Men igennem mit liv har jeg desuden fået stor indsigt i det givende og stressnedsættende arbejde, havebrug kan give mennesker.Troensehavens værdigrundlag
Haven og naturen giver et godt modspil til det hektiske hverdags- og arbejdsliv mange af os har, og de kan være kilder til mental ro. En have kan stimulere alle vores sanser og giver samtidig rum og tid til fordybelse, sansning, nærvær og samvær. 

En have er en tidslomme med sin egen tid, rytme og cyklus, som du kun kan sanse og nyde. Hver dag giver nye oplevelser. I en have kan du holde fri og være nærværende, enten i plejen af haven - som dit eget individuelle projekt, eller som et opholdssted, hvor nærvær med børn, venner og familier er i fokus.
Hvis du skaber de rette elementer for dyr og insekter, så vil du opleve en ekstra dimension til sansning og oplevelse.
 

 
Troensehaven bygger på denne tilgang til haven. Haven skal være et refugium for de mennesker, der lever i den, og de dyr og planter, som vælger at tage bo i haven, fordi de rette betingelser er til stede. 
 
 
For voksne mennesker kan sansning, oplevelser og det skabende og kreative arbejde i haven holde stress fra livet, og samtidig bidrage til et balanceret forhold mellem arbejde og fritid.  Det er desuden et godt alternativ til den digitale verden, som afleder os, og skaber flygtighed. Meget forskning har desuden vist, at ophold i naturen og i haver, herunder sansehaver er direkte helbredende for mennesker med stress og/eller depression.
 

For børn giver sanselige, varierede, udfordrende og udviklende uderum grundlaget for dannelse af det hele menneske, hvor de mærker sig selv, stimuleres til at være kropslige og aktive, sansende og fordybende alene eller sammen med andre. 
 
Om rammerne
Troensehaven er en have, som er beliggende i Troense på Tåsinge. Haven fungerer blandt andet som inspirationshave til anlæg af haver: Her er flere haverum med forskellige funktioner, som alle har et særligt fokus på at stimulere vores sanser. Haven er dyrket ud fra principper om økologi og biodiversitet.
Troensehaven er også en sansehave som er anlagt, så den stimulerer alle vores sanser.
 

Troensehaven kan dertil danne ramme om workshops, endags-kurser og foredrag for mindre grupper, kombineret med rundvisning, ophold og oplevelser i haven. Hotel Troense er lige om hjørnet, hvor der er mulighed for overnatning i forbindelse med fleredages arrangementer. 
  
Vil du høre mere, så er du meget velkommen til at kontakte mig via telefon eller mail.

Kontaktoplysninger:
 
Helle Troelsen,
Grønnegade 37,
5700 Svendborg.
 
Tlf.:       +45 20597317
Mail:      Helletro@gmail.com
Web:     www.troensehaven.dk
Facebook: Troensehaven
Instagram: @troensehaven
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helle Troelsen | Grønnegade 37, 5700 Svendborg - Denmark | Tlf.: 20597313