Sørg for vand til fuglene, når vinteren er frysende kold

Date
dec, 08, 2019

Bestanden af fugle i den danske natur er truet. De mangler levesteder med mad og vand i nærheden. Om vinteren, når frosten sætter ind, er mangel på vand livstruende for de små fugle, for vand er mindst lige så vigtigt som føde. Sørg for at have frisk vand til fuglene i haven hver dag nå det fryser, og hold vandet frostfrit. Der findes mange måder at holde vandet frostfrit på:

 • Læg en opvarmet sten i et frostsikret fuglebad eller fad
 • Stil varmt vand ud om morgenen, og hæld kogende vand i vandfadet et par gange om dagen
 • Man kan putte en akvarievarmer i vandfadet eller købe en varmeplade beregnet til hønsenes vandfad
 • Man kan også købe fuglebade med indbygget varmelegeme, der kan kobles til stikkontakt
 • Man kan også lave en hjemmelavet løsning, ved at placere mursten el. lign på højkant i en trekant eller firkant, stille et bloklys dernede og placere en rist ovenpå. Fuglebadet, der i øvrigt skal kunne tåle varme, stilles ovenpå. Sørg for, at der er lidt luftgennemstrømning uden dog at lyset blæses ud.
december 8, 2019

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
 1. Åben Have

  maj 20 @ 12:00 pm - 5:00 pm
 2. Åben Have

  maj 21 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.