Sørg for vand til fuglene, når vinteren er frysende kold

Date
dec, 08, 2019

Bestanden af fugle i den danske natur er truet. De mangler levesteder med mad og vand i nærheden. Om vinteren, når frosten sætter ind, er mangel på vand livstruende for de små fugle, for vand er mindst lige så vigtigt som føde. Sørg for at have frisk vand til fuglene i haven hver dag nå det fryser, og hold vandet frostfrit. Der findes mange måder at holde vandet frostfrit på:

  • Læg en opvarmet sten i et frostsikret fuglebad eller fad
  • Stil varmt vand ud om morgenen, og hæld kogende vand i vandfadet et par gange om dagen
  • Man kan putte en akvarievarmer i vandfadet eller købe en varmeplade beregnet til hønsenes vandfad
  • Man kan også købe fuglebade med indbygget varmelegeme, der kan kobles til stikkontakt
  • Man kan også lave en hjemmelavet løsning, ved at placere mursten el. lign på højkant i en trekant eller firkant, stille et bloklys dernede og placere en rist ovenpå. Fuglebadet, der i øvrigt skal kunne tåle varme, stilles ovenpå. Sørg for, at der er lidt luftgennemstrømning uden dog at lyset blæses ud.
december 8, 2019

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.