Det kan lade sig gøre at plukke en smuk buket af havens udvalg af påskeklokker, og få den til at holde i vasen længe. Jo længere en stilk påskeklokken har, jo længere holder den i vasen.  Faktisk kan den holde en uges tid, hvis man hjælper den lidt på vej.

Jeg har vasen med ud i haven med koldt vand i og en nål som jeg ridser stilkene med så snart de er plukket. De ridses fire gange i hele stilkens længde – fra top til bund og sættes straks i vasen.

Det er lidt ærgerligt, at påskeklokker ofte har nikkende hoveder, så man næsten skal lægge sig fladt på maven for at de detaljerne i den smukke blomst. Det råder jeg bod på ved at stikke grene fra kirsebærtræet, lidt gæslinger og påskeliljer i knop i vasen. Så virker de som støttestativer i buketten og får den samtidig til at se lidt rå ud. Derfor har jeg valgt en rustik, høj og smal vase der klæder buketten fint.

Det har jeg brugt til buketten:

Påskeklokker i flere nuancer, både enkeltblomstrende og fyldte blomster

Lysegule og hvide påskeliljer.

Gæslinger

Kirsebærgrene

Helle Troelsen

2 Comments

  1. Svar

    Tove Brandt Jakobsen

    april 6, 2021

    Hej Helle !
    Når du ridser påskeklokkerne med nålen, ridser du så helt igennem stilken, så du står med flere strimler i stilkens længe ? Mon du forstå hvad jeg tænker ?
    Vh Tove

    • Svar

      Helle Troelsen

      april 7, 2021

      Hej Tove

      Nej, jeg ridser kun i den yderste hinde af stilken. Jeg ridser ikke helt igennem.

      Mange hilsner fra Helle

Leave a Reply to Tove Brandt Jakobsen / Cancel Reply

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Workshop i havedesign

    august 15 @ 9:00 am - 4:00 pm
  2. Åben Have

    august 27 @ 12:00 pm - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.