Vi var knap kommet over nytåret, før supermarkederne tog fat på foråret og fristede med potter af forårsblomstrende løgplanter, primulaer i mange farver og afskårne grene i knop. Det sendte mig på en indre rejse til forårets blomstrende have, og jeg lod mig selvfølgelig friste.

Jeg blev mindet om, at man allerede nu kan plukke grene ind til drivning, så jeg klippede lidt forskelligt af derude, både forsytia, kirsebær og hassel.

Nu er de første potter med løgplanter afblomstret, og er stillet ned i drivhuset, hvor de sunder sig inden de plantes ud i haven, når det bliver lunere. Men nye forsyninger er allerede købt. Dem skal jeg nu nok få plads til i haven. Hvis ikke ryger de ud under busken mod gaden.

Ugens buket består af en sammenplantning af løgplanter, der netop kan genbruges i haven. Husfred, pletter i luften og efeu er plantet med i for at binde det hele sammen.

Husfred kan bruges i sommerkrukkerne på terrassen og vil med jævnlig vanding kunne vokse sig kæmpestor som en frodig og blød pude. Efeu vil jeg bruge i sommerlige sammenplantninger.

Denne sammenplantning har farver i gult, hvidt, lysegrønt og blåt.

Det har jeg brugt i sammenplantningen

Husfred

Efeu

Blå primula

Vintergækker

Blå perlehyacinter

Erantis

Blå anemoner

Blå flerblomstret hyacint ”Multiflora”

Grene med knopper fra haven

januar 24, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.