En krans af umodne bær og blomster

Date
aug, 07, 2023

Umodne brombærklaser og mosgrønne frøkapsler fra valmuer danner inspiration til denne krans. De varme purpurfarver og de sarte lyse pasteller er fine sammen. Klematis dækker næsten brombærbusken til med sin overdådige blomstring, så jeg måtte beskære såvel brombærbusk som klematissen.

I bedet ved siden af har jeg rykket en masse afblomstrede valmuer op. Frøkapslerne er dekorative både i buketter og blok som pynt i et fad.

Mellem kålplanterne har jeg plantet den smukke Håret solhat med den ubestemmelige farve som solnedgangen over Sahara, deraf har den sortsnavnet ”Sahara”.  

De fine cremefarvede sommerfloks ”Creme Brulee” har en farve i bunden af blomsten som matcher både klematis, prydoregano ”Herrenhausen” og de umodne brombær.

Som et lettere anstrøg er der i kransen stukket blomster fra kongekommen ”Ammi Majus” og hortensia ”Lime Light”. Små buttede græsaks fra ”Egernhalegræs” og limefarvede zinnia frøkenhat giver en fast bund i kransen blandt det løse.

Blomsterne er stukket i en krans af oasis som er stillet på et rundt fad.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.