Nye indlæg

Aktuelt i Troensehaven

26. september - Opbevaring af georgineknolde

26-09-2017 07:24

Opbevaring af georgineknolde.

Inden frosten tager glansen af georginerne, binder jeg fotos ved hver georgine, så jeg let kan kende forskel på dem. I løbet af sommeren fotograferer jeg blomsterne, printer fotoet ud og laminerer det, og binder det fast om stænglen, helt nede ved jorden, med sisalgarn af god kvalitet.

Når den første frost har fået georginen til at klaske sammen, graver jeg knoldene op. Knoldene kan slet ikke tåle frost, så de graves op inden der er risiko for, at frosten går i jorden.

Man kan også lægge et tykt lag visne blade og en vintermåtte over bedet, hvor knoldende ligger, og så håbe på, at vinteren ikke bliver hård. Det kan lykkes, men det vil være ærgerligt, hvis frosten alligevel når ned og ødelægger knoldene.

Jeg bruger trækasser til at opbevare knoldene i. Plastickasser og flamengokasser vil også være fine. Jeg stiller dem i et lettere opvarmet udhus ca. 10 - 15 grader. De kan også stilles i en kold kælder eller krybekælder.

Jeg lader lidt jord blive på knoldene for at beskytte dem, og lægger dem blot oveni hinanden i kassen, men så kasserne stadig kan stables. Den øverste kassse får enten en udfoldet avis, eller et spejdertæppe hen over.

Jeg tilser knoldene et par gang i løbet af vinteren, for at se om der er råd i nogle af knoldene. Det kan  nemlig let brede sig.

 

 

 

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Helle Troelsen | Grønnegade 37, Svendborg - Danmark | Tlf.: 20597317