Haven i Troense – i ledtog med naturen

Bogen om min have i Troense er skrevet i et samarbejde mellem forfatter Karen Syberg og jeg. Stuart McIntyre har fulgt haven over mere end et år og har gennemfotograferet den på alle årstider. Bogen er fyldt med de skønneste billeder. 

Om bogen skriver forlaget

“I Troense på Tåsinge ligger Helle Troelsens enestående have. I denne rigt illustrerede bog kommer læserne med på en havevandring, der strækker sig over et helt år. Resultatet er en både smuk og personlig bog, der viser en mageløs have både nyudsprungen og i høstfarver. 

Haven i Troense er fyldt med konkrete og nyttige råd om gøremål i haven måned for måned, fra frø og til høst. Helle Troelsen fortæller om sine overvejelser, om alt fra plantevalg og farvesammensætninger over insekthoteller til behandlingen af jorden.

De praktiske råd flettes elegant sammen med Helle Troelsens sanselige og filosofiske betragtninger, erindringer om sin mormor og om meditationshaven, hvor sindet kan falde til ro.

Bevidstheden om vores egen natur og menneskets samhørighed med al anden natur gennemsyrer hele fortællingen, der er skrevet i samarbejde med journalist Karen Syberg.

Bogen er rigt illustreret med over 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier”. Smagsprøve fra bogen

“Når Helle går rundt i sin have, “snakker” hun med sine planter, så hun kan se, om den enkelte vækst trives. I Helles have er der farver og dufte, der er rytme, og der er afveksling. Der er små primulaer, statelige tulipaner og magtfulde gamle træer. Der er fuglesang og kluk fra hønsegården, og blomstring afløser blomstring – fra forårets spæde løgplanter i hvidt, gult og lilla til efterårets flammefarver – indtil den sidste frugt er plukket, det sidste blad er fældet, og haven siger godnat for i år.”

Anmeldelser

Politiken, Søren Ryge Petersen, Januar 2019

Nordjyske Bo Godt, Januar 2019

Havefolket.com, November 2018

Dalsgaard i Skivholme, November 2018

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.