Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven.
Troensehaven er beliggende i det idylliske Troense på Tåsinge. Troensehaven er navnet på min tegnestue, men er også navnet på haven, hvor jeg har min virksomhed placeret midt i de dejligste omgivelser. Det er svært at forestille sig en bedre placering af sin arbejdsplads.
Haven er selvsagt omdrejningspunktet for alle mine opgaver som havearkitekt. Her designes haver og uderum til private haveejere, boligselskaber, virksomheder og offentlige institutioner. Læs mere om havedesign her.

Foto: Stuart McIntyre

Her skrives artikler om havebrug til dagblade og magasiner, men også til artiklerne på min egen blog. Mange af de fotos der bruges i artiklerne tages i haven. Jeg kan finde på at stå op en tidlig sommermorgen og fotografere, for her er lyset og farverne helt perfekte. Jeg skriver blandt andet ugentlige artikler til Jysk fynske mediers magasin “Livsstil”. Artiklerne ligger også her på bloggen. Jeg skriver også til Haveselskabets blad “Haven”. Her er et par eksempler: https://haveselskabet.dk/vinteropbevaring-af-sarte-planter eller denne https://haveselskabet.dk/planter-landbohavebedet .

Jeg er også en aktiv foredragsholder med forskellige emner om livet i haven. Det handler ikke kun om havearbejde og planter, men også om krible krable livet under jorden, dyre- og plantelivet på jorden og fuglelivet over jorden. Foredrag holdes rundt omkring i landet – i foreninger, virksomheder, uddannelsessteder og offentlige institutioner.Læs mere om foredrag her

Foredrag i en daginstitution. Foto: Stuart McIntyre

Den fysiske have i Troense danner også rammen om arrangementer

Et par gange om året holdes workshops om havedesign. Her arbejder dedikerede havefolk med de grundlæggende designprincipper, når man selv skal designe sin have. Der er også kommet et nyt tema med, hvor man kan fordybe sig i sammensætning af planter og design af bede.
 Læs mere om kurser og workshops her:

Åben Have i Troensehaven

Det mest populære arrangement i haven er nok, når jeg et par gange om året holder Åben Have. Så kan folk komme og se mit eget havedesign og blive inspireret til egne haveprojekter derhjemme. Mange kommer igen, hver gang der er Åben Have. Mest for at nyde tiden i smukke omgivelser, drikke kaffe under de gamle æbletræer, og for at købe helt udvalgte stauder med hjem, hvor mange af dem er dyrket i haven.
 Læs mere om Åben Have her

Troensehavens værdigrundlag

Haven og naturen gør os godt i det hektiske hverdags- og arbejdsliv mange af os har. For mange er haven kilden til mental ro, men kan også stimulere alle vores sanser, når man arbejder med jord, blomster og spiselige afgrøder.
Jeg betragter haven som en tidslomme med sin egen tid, rytme og cyklus. Her kan man helt glemme tiden og blot sanse og nyde, for hver dag giver nye oplevelser. I en have kan man også holde fri og være nærværende, både i plejen af haven – som ens individuelle projekt, eller som et opholdssted, hvor nærvær med børn, venner og familier er i fokus.

Hvis man skaber de rette betingelser for dyr og insekter, så flytter de ind i haven, og så vil man opleve en ekstra dimension til sansning og oplevelse.
Den fysiske have i Troense er designet til både at være æstetiske smuk at opholde sig i for os mennesker, og så der er føde og vand samt skjule- og ynglesteder for en mangfoldighed af dyr, fugle og insekter. Dette er en levehave lige efter mit hjerte.

Troensehaven bygger på denne tilgang til haven. Haven skal være et refugium for de mennesker, der lever i den, og de dyr og planter, som vælger at tage bo i haven, fordi de rette betingelser er til stede. I denne artikel, som er en hyldest til haven, naturen i haven, dyrene, insekterne, planterne og jorden, – uddybes denne tilgang til haven. Læs mere her

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.