Den 10.05. Sidste nyt vedrørende adgang til Åben Have

Vi glæder os meget til at ses til Åben Have i weekenden.

Nu hvor forsamlingsloftet er hævet til 75 personer, så har vi valgt ikke at tage imod forhåndsreservationer. Der kan være tryk på besøgende lige når vi åbner . Det er fredag fra klokken 12.00 og lørdag og søndag fra klokken 10.00.

Vi håber selvfølgelig på, at der kommer en jævn fordeling af gæster hele dagen. Vores erfaring er, at der er færreste besøgende om eftermiddagen fra klokken 15.00 og til lukketid klokken 17.00.

Vi vil selvfølgelig sikre, at vi overholder forsamlingsloftet ved at gæster bliver udstyret med et lille flag, der afleveres igen, når man forlader haven. Er der fyldt op, så må man gå en lille tur i skønne Troense og komme tilbage senere. Eller man kan vente udenfor til andre forlader haven.

Vi vil opfordre kraftigt til, at gæster der ikke er vaccineret, testes inden besøget, så der ikke løbes nogen risiko.

Vi glæder os meget til at tage imod jer til Åben Have.

Datoerne for Åben Have i 2021 er:

14. maj klokken 12.00 – 17.00 og 15. – 16. maj fra klokken 10 – 17

18. juni klokken 12.00 – 17.00 og 19. – 20. juni fra klokken 10 – 17

27. august klokken 12.00 – 17.00 og 28. – 29. august fra klokken 10 – 17

Jeg har reserveret de tre weekender, så man kan følge udviklingen i haven gennem sommeren. I maj er det æbleblomster, de tidligt blomstrende stauder og løgplanter, i juni dufter haven af roser, og stauderne kan ikke komme til for hinanden. Hen i slutningen af august er det høsttid, køkkenhaven bugner af sommerblomster og grønsager, georginerne står tæt, og de smukke sensommerblomstrende stauder og græsser dominerer i bedene. Hvert tidspunkt har sit særpræg og skønhed.

Jeg vil også vise nye projekter frem, som jeg har brugt efteråret og vinteren på at anlægge. I 2020 var det den nye køkkenhave omlagt til højbede. I denne sæson er det den nye Hobbyhave der anlægges. Den tages bid for bid for vi vil bruge foråret på at få den helt på plads.

Plantesalget åbnes igen, hvor man kan købe stauder, græsser og urter, der er aktuel for det tidspunkt, Åben Have afholdes. Og så har jeg støvsuget markedet for fine kurve, krukker, containere og andet haveguf.

Der vil igen blive solgt kaffe og hjemmebagt kage, som kan nydes i picnicområdet under de gamle æbletræer, eller ved en af de mange små opholdssteder i haven.

Reserver allerede nu tidspunktet i kalenderen. Det er nemlig desværre ikke muligt, at besøge haven udenfor de fastlagte weekender.

Entré: 50,- (Mindre børn har gratis adgang)

Se arrangement kalenderen her

Overnatning i Troense

Mange besøgende i Troensehaven vælger at gøre en længere tur ud af det, og tager en overnatning i Troense.

Troense er i sig selv en meget hyggelig og idyllisk landsby omgivet af Svendborg Sund og med Valdemar Slot i udkanten. 

Da Troense er et attraktivt udflugtsmål, er der flere muligheder for overnatning. Hotel Troense ligger lige ved marinaen og med udsigt over Svendborgsund og Thurø.

Flere private har åbnet Bed and Breakfast og jeg må sige, at standarden er høj. Jeg har erfaring for, at man skal være ude i god tid, særligt hvis man skal sikre sig en seng i højsæsonen.

Her er mulighederne:

Troense Bed and Breakfast

Kathrines Bed & Breakfast

Teglgaarden Bed & Breakfast

Hotel Troense

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    juni 18 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    juni 19 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.