Nu kan du allerede glæde dig til næste havesæson, hvor jeg igen åbner haven for besøgende fra maj måned.

Datoerne for Åben Have i 2021 er:

14. maj klokken 12.00 – 17.00 og 15. – 16. maj fra klokken 10 – 17

18. juni klokken 12.00 – 17.00 og 19. – 20. juni fra klokken 10 – 17

27. august klokken 12.00 – 17.00 og 28. – 29. august fra klokken 10 – 17

Jeg har reserveret de tre weekender, så man kan følge udviklingen i haven gennem sommeren. I maj er det de tidligt blomstrende stauder og løgplanter, i juni dufter haven af roser, og stauderne kan ikke komme til for hinanden. Hen i slutningen af august er det høsttid, køkkenhaven bugner af sommerblomster og grønsager, georginerne står tæt, og de smukke sensommerblomstrende stauder og græsser dominerer i bedene. Hvert tidspunkt har sit særpræg og skønhed.

Jeg vil også vise nye projekter frem, som jeg bruger efteråret og vinteren på at anlægge. I 2020 var det den nye køkkenhave omlagt til højbede. I denne vinter er det noget helt andet, der er på tegnebrædtet.

Plantesalget åbnes igen, hvor man kan købe stauder, græsser og urter, der er aktuel for det tidspunkt, Åben Have afholdes. Flere nyheder på markedet indenfor planteforædling, vil man også kunne se i plantesalget. Og så støvsuger jeg markedet for fine kurve, krukker, containere og andet haveguf.

Der vil igen blive solgt kaffe og hjemmebagt kage, som kan nydes i picnicområdet under de gamle æbletræer, eller ved en af de mange små opholdssteder i haven. Måske bliver der endnu et par steder til næste år, hvor man kan slå sig ned i haven.

Reserver allerede nu tidspunktet i kalenderen. Det er nemlig desværre ikke muligt, at besøge haven udenfor de fastlagte weekender.

Entré: 50,- (Mindre børn har gratis adgang)

Det kan blive nødvendigt at bestille billet. Vi ved endnu ikke om Corona stadig påvirker vores hverdag, om vi alle kan nå at blive vaccineret. Jeg følger udviklingen, og melder ud her på hjemmesiden og i de sociale medier, hvis jeg igen må ty til booking.

Se arrangement kalenderen her

Overnatning i Troense

Mange besøgende i Troensehaven vælger at gøre en længere tur ud af det, og tager en overnatning i Troense.

Troense er i sig selv en meget hyggelig og idyllisk landsby omgivet af Svendborg Sund og med Valdemar Slot i udkanten. 

Da Troense er et attraktivt udflugtsmål, er der flere muligheder for overnatning. Hotel Troense ligger lige ved marinaen og med udsigt over Svendborgsund og Thurø.

Flere private har åbnet Bed and Breakfast og jeg må sige, at standarden er høj. Jeg har erfaring for, at man skal være ude i god tid, særligt hvis man skal sikre sig en seng i højsæsonen.

Her er mulighederne:

Troense Bed and Breakfast

Kathrines Bed & Breakfast

Teglgaarden Bed & Breakfast

Hotel Troense

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    maj 14 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    maj 15 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.