Det er altid en stor fornøjelse at dele haveglæden med andre. Derfor åbner vi normalt haven for besøgende tre weekender om året. I 2022 bliver det kun to weekender – en i maj og en i august måned, da jeg skal designe en af de 8 showhaver på CPHgarden, der afholdes fra den 30. juni til den 3. juli. Du kan læse mere om CPHgarden her: https://troensehaven.dk/2022/02/02/saa-er-det-endelig-officielt/

Under Åben Have i Troense kan man i maj opleve, at bedene går amok i grøn frodighed, hvor løgplanter og tidlige stauder står i fuld flor, og hvor køkkenhavens sommerblomster og afgrøder er begyndt at spire.

I august måned er det bugnende staudebede, køkkenhavens overdådige flor af sommerblomster og afgrøder, og det lange georginebed der blomstrer om kap med kæmpeverbena.

Datoerne er følgende:

20. maj: 12.00 – 17.00

21. og 22. maj: 10.00 – 17.00

12. august: 12.00 – 17.00

13. og 14. august: 10.00 – 17.00

Rigtig mange private personer henvender sig til mig om muligheden for besøg på andre dage, end hvor der er Åben Have. Jeg må desværre altid sige nej. Ellers vil det binde mig til stedet, og at jeg hele tiden skal holde haven fin. Så er det svært både at arbejde på tegnestuen, nå mine opgaver, ordne haven og holde fri indimellem.

Man skal ikke booke billet til besøg i haven under Åben Have. Man møder bare op.

Der er en entré på 50,- . Børn under 18 år har gratis adgang.

Der er salg af kaffe og kage som kan nydes i haven.

Plantesalget åbnes, hvor man kan købe lidt planter med hjem.

På gensyn til Åben Have i 2022 eller til CPHgarden, hvor jeg viser min lille showhave frem.

Vigtigt vedrørende parkering

Grønnegade er smal, og det kan være svært at komme frem, hvis der holder biler parkeret i begge sider af vejen. Derfor sættes der Parkering forbudt skilte op, så der kun kan parkeres i den ene side af vejen. Det skal også være muligt at f.eks. udrykningsfartøjer kan komme til husene i bunden af Grønnegade.

Desuden vil jeg henstille, at man parkerer ifølge regler om fri passage for køretøjer i gaderne, at man skal tage hensyn og ikke parkere foran folks indkørsler, samt at der skal være passende afstande mellem biler etc., så man frit kan køre derfra.

Jeg opfordrer også til, at I parkerer bilen andre steder i Troense, og nyder gåturen ned gennem Grønnegade, der er kåret som Danmarks smukkeste gade.

Det er naturligvis en mulighed at sætte folk af ved adressen, og så finde parkering bagefter.

Se arrangement kalenderen her

Overnatning i Troense

Mange besøgende i Troensehaven vælger at gøre en længere tur ud af det, og tager en overnatning i Troense.

Troense er i sig selv en meget hyggelig og idyllisk landsby omgivet af Svendborg Sund og med Valdemar Slot i udkanten. 

Da Troense er et attraktivt udflugtsmål, er der flere muligheder for overnatning. Hotel Troense ligger lige ved marinaen og med udsigt over Svendborgsund og Thurø.

Flere private har åbnet Bed and Breakfast og jeg må sige, at standarden er høj. Jeg har erfaring for, at man skal være ude i god tid, særligt hvis man skal sikre sig en seng i højsæsonen.

Der er enestående campingpladser i nærheden med fantastisk beliggenhed og super service, smukt beliggende shelters og hyggelige ferielejligheder.

Her er mulighederne:

Troense Bed and Breakfast

Kathrines Bed & Breakfast

Teglgaarden Bed & Breakfast

Hotel Troense

Carlsberg camping

Svendborgsund camping

Erling Larsens B&B

Airbnb Troense (Ferielejlighed)

Sommerhus til 4 ved vandet

Shelter i Troense med udsigt

Bakkegården (Shelter, B&B, Camper)

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    maj 20 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    maj 21 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.