Er I en forening, virksomhed eller offentlig institution, så kan jeg tilbyde foredrag rundt om i landet eller på matriklen i Troense, dog for en mindre gruppe deltagere.

Eksempler på foredragsemner:

Havedesign

Med udgangspunkt i design af haven i Troense, gennemgås de mest relevante designprincipper samt tips og tricks til at skabe en smuk, hyggelig og sanselig have.

Invitér naturen ind i haven

At skabe en have med høj grad af biodiversitet med levesteder og planter som tiltrækker nyttedyr

Beddesign

Sammensætning af planter i bede i farvetemaer, eller som giver forskellige sansemæssige eller visuelle oplevelser

Beddesign med roser

Roserne skal have fint selskab i havens bede. De kan formes som rosentræer og danne loft over stauder, urter og græsser, og de kan bruges som rumskabende element i haven. Der vises eksempler på bed-designs, hvor roserne spiller en afgørende rolle.

Sædskifte og blandingskultur i køkkenhaven

Dyrk køkkenhaven med et smukt, farvestrålende mix af blomster, urter og grøntsager

Spiselige planter

Tænk hvis man kan anlægge sin have udelukkende med spiselige planter. Det er faktisk muligt, for der findes et pænt udvalg af træer, buske, hække/”hegn”, stauder, sommerblomster og urter der alle er spiselige.

Haven som et meditativt og afstressende rum

Hvad viser forskning, at ophold i haven og havearbejde gør ved os? Hvordan skaber man en “leve-have” tilpasset de personer der skal leve i og med haven?

Grundlæggende viden om det at have en have

Nystartede haveejere som ønsker en indføring i de grundlæggende principper i pleje og vedligeholdelse af haven, vedligeholdelse, jord og jordbearbejdning, ukrudt, planter/blomster og beskæring m.m. 

Haven er blevet trendy

Der sættes spot på trends i indretning af private haver i Danmark. Hvilke tendenser i havedesigns er på vej ind, og hvilke er på vej ud? Jeg tager udgangspunkt i de mest tidstypiske ønsker til indretningen af haverum hos nye og erfarne haveejere, som jeg møder i mit virke som havedesigner.  

10 trin til et vellykket havedesign

Det er helt afgørende i hvilken rækkefølge man følger trinnene for at nå i mål med et vellykket havedesign. Det kan sammenlignes med at bygge et hus – man starter med fundamentet og slutter med pynten. I haven er pynten blomsterne, og det er ofte der mange haveejere starter.

Frøformering og planteproduktion

Om frø: høst, opbevaring, fermentering og spiring af frø. Om stiklingeformering og deling af planter.

En sanselig have 

Design og anlæg af en have der taler til alle sanserne. Hvad skal der tages højde for. Tips og tricks til indretning.

Haven som modspil og medspiller til et hektisk hverdags- og arbejdsliv

Hvorfor er det så vigtigt at kunne fordybe sig, sanse og være nærværende i en tid med digitalisering, overload af informationsstimuli, flygtighed og hastighed i den måde vi indretter vores liv og samfund på.

Organisation og ledelse – haven som metaforisk ramme

Foredraget kan holdes i haven, hvor rundvisningen kobles til reflektioner omkring organisation og ledelse. (Foredraget i haven er for en mindre gruppe på max 15 personer)

Er I f.eks. en forening, virksomhed eller kommune, så kontakt mig mailto:troensehaven@gmail.com så vi kan få skræddersyet et foredrag til netop jeres ønsker.

Foredrag kan også bookes via foredragsbureauet Artebooking https://artebooking.dk/?s=helle+troelsen

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.