I smukke og inspirerende omgivelser arrangeres kurser og workshops på matriklen i Troense. Her gøres temaet mere nærværende gennem konkrete og sanselige oplevelser med udgangspunkt i inspirationshavens elementer.

Undervisningen varetages af havearkitekt Helle Troelsen. 

Workshop – design din egen have

Begge workshops er desværre udsolgt. Hvis du vil på en venteliste, så send mig en mail her.

Du har et område i haven, som trænger til en “make-over”. Det drejer sig måske om forhaven, et område omkring terrassen, køkkenhaven, eller design af bede med specifikke ønsker til plantesammensætninger og farvevalg. Workshoppen foregår som en vekselvirkning mellem oplæg om grundlæggende principper i design og anlæg af haven, arbejde med eget haveprojekt og deling af dit haveprojekt med resten af holdet – til fælles inspiration. 

Du medbringer selv en tegning eller fotos over det område i haven, du ønsker at ændre. Det vil hjælpe dig i processen, hvis du har så mange oplysninger med som muligt, f.eks. konkrete mål, placering af stationære elementer såsom bygninger, træer, hegn m.v. Workshoppen foregår på matriklen i Troense. Inspirationshaven er lige udenfor døren, og den kan bruges undervejs til at få inspiration, åbne sanserne og fordybe sig i havedrømme, – for dig selv eller sammen med andre. 

I kursuslokalet står materialer til rådighed; skitsepapir, farveblyanter, bøger til inspiration. Jeg vil følge dit projekt undervejs på workshoppen, og vil give inspiration, råd og vejledning. Der er fuld forplejning under workshoppen. Når dagen er omme skulle du gerne være sprængfyldt af inspiration og energi til at føre dit haveprojekt ud i livet. Du har skitser med hjem og eventuelt med ideer til planter og materialevalg. 

Deltagere

Der er plads til mellem 6 – 8 deltagere. 

Dato og tidspunkt

Fredag den 12. juni fra 9.00 – 16.00 (Første hold) – Er udsolgt.

Fredag den 14. august fra 9.00 – 16.00 (Andet hold)  – Er udsolgt

Pris

1400,- pr. person incl. forplejning. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig på Troensehavens hjemmeside under “kontakt“. 

Du noterer navn, adresse, antal personer og den valgte dato for workshop.  Efter bekræftelse på tilmeldingen modtager du et program for dagen. 

Overnatning i Troense

Mange besøgende i Troensehaven, enten i forbindelse med Åben Have eller kurser og workshops, vælger at gøre en længere tur ud af det og tager en overnatning i Troense.

Troense er i sig selv en meget hyggelig og idyllisk landsby omgivet af Svendborg Sund og med Valdemar Slot i udkanten. 

Da Troense er et attraktivt udflugtsmål, er der flere muligheder for overnatning. Hotel Troense ligger lige ved marinaen og med udsigt over Svendborgsund og Thurø.

Flere private har åbnet Bed and Breakfast og jeg må sige, at standarden er høj. Jeg har erfaring for, at man skal være ude i god tid, særligt hvis man skal sikre sig en seng i højsæsonen. 

Her er mulighederne:

Troense Bed and Breakfast

Kathrines Bed & Breakfast

Teglgaarden Bed & Breakfast

Hotel Troense


Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.