En haveplan til en offentlig institution eller privat virksomhed er meget mere end blot beplantning omkring bygninger. Den er først og fremmest til mennesker og har en helt særlig funktion.

Lad uderummet være en forlængelse af bygningen

Har I brug for mere plads?
Vil I have mere glæde af naturen?
Ønsker I bedre mulighed for at opholde jer flere forskellige steder?
Som regel fokuserer bygningsherrerne primært på den indvendige del af bygningerne. Det er ikke altid, at de også kommer til udearealerne, og det er for ærgerligt. Derfor har mange fine bygninger tit urørte m2 udenfor, der kan udnyttes meget bedre.

Hele sommerhalvåret har I mulighed for at supplere indearealerne med flere rum. Rum, der let kan indrettes, så de inspirerer mere end indendørs rum, fordi vind, sol og planter give meget mere liv end tapet og gulvtæpper.
Uderum kan forstås på mange måder.

Det er både
• parkeringspladsen
• indgangspartiet
• terrassen
• altanen
• forhaven
• baghaven

Især når I gør noget ud af parkeringspladsen og indgangspartiet, kan det have en rigtig stor betydning, når kunder, gæster og mulige medarbejdere kommer på besøg. For det betyder selvfølgelig noget, at de føler sig godt taget imod, allerede før de er kommet ind i bygningen. 
Små oaser på resten af grunden kan gøre en kæmpe forskel for trivslen og dermed produktiviteten hos medarbejderne. Særligt hvis de løser mange opgaver bag en computer, giver det adspredelse og energi, at de kan sætte sig udenfor med en mindre opgave eller spise frokost ude.

Hjælp til haveplan og projektledelse

Som havearkitekt kan jeg både lave en haveplan til jer, så vi sikrer, at jeres fremtidige uderum lever op til jeres forventninger, og jeg kan stå for hele den efterfølgende projektledelse, når de forskellige aktører som gartnere og andre håndværkere skal til at udføre planen i praksis.
Før jeg kan lave haveplanen, gennemgår jeg jeres udearealer grundigt med jer og hører om jeres forventninger. 
Herefter laver jeg et forslag til en haveplan, som jeg gennemgår med jer på et møde. Og på baggrund af jeres feedback justerer jeg haveplanen, som jeg supplerer med en liste over de planter, jeg anbefaler, samt en vedligeholdelsesplan, så I kan blive ved med at have glæde af jeres nye uderum.

I haveplanen kommer jeg med forslag til, hvordan vi kan skærme flere mindre uderum med højbede, lægivende hegn, pergolaer og plantekasser. Tit er det ikke så meget der skal til for at give følelsen af et lukket rum. 
Alt efter hvad I skal bruge jeres uderum til, tegner jeg havebænke, terrasser og måske et drivhus eller et orangeri ind i planen. Jeg fokuserer på, hvordan vi får bygningen og haven til at supplere hinanden bedst muligt, så jeres uderum bliver en naturlig forlængelse af bygningerne. Samtidig sikrer jeg en ensartet stil, så belægningsmaterialer, terrasser, stier, hegn, pergolaer, skulpturer og havemøbler passer sammen, ligesom jeg selvfølgelig kommer med forslag der passer til jeres jordbund og eksisterende planter.

Prisen på en haveplan begynder fra 28.000 kroner eksklusiv moms for et mindre uderum eller område.
Har du flere spørgsmål til, hvordan jeg kan hjælpe jer med at få mere ud af jeres uderum? Så ring 20 59 73 17, eller send en mail  så vender jeg tilbage til dig.

Bliv kontaktet om jeres uderum

Jeg kommer også gerne forbi på et uforpligtende besøg, hvor jeg kan se på jeres udearealer og høre mere om, hvad I gerne vil have ændret. 
Jeg laver primært haveplaner til uderum omkring Fyn, men kommer gerne på besøg hos kunder i hele landet.

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.