Da drivhuset blev tømt, havde vi en del modne chilifrugter i overskud. Vi spiser meget chili, særligt min mand, der kan lide det i mange varianter og til mange retter. Vi har tørret chilipulver, chili som granulat og i frossen tilstand på lager. Men det allerbedste er at lave en chilichutney, der er sød, tilpas stærk og krydret, så selv jeg kan være med. Denne opskrift på chilichutney er skøn som tilbehør til såvel varme retter som til tapas og ost.

Ingredienser:

6-10 chilier, afhængig af størrelse og styrke

8 røde peberfrugter

2 rødløg

1 kvist rosmarin

1 stjerneanis

1 stang kanel

100 g farin

150 ml rød balsamisk eddike

Olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du:

Halvér peberfrugterne og fjern stokken. Grill dem godt i ovnen, indtil skindet er sort. Hvis du bruger store, kødfulde chilier, kan du også grille dem med, ellers bare brug chilierne med skind.

Afkøl peberfrugterne og pil skindet af dem. Fjern lameller og kerner fra chilierne.

Pil og hak løgene fint.

Chilierne og peberfrugterne blendes.

Opvarm lidt olivenolie i en gryde og kom løg, stjerneanis, kanel og rosmarin i. Krydr let med salt og peber. Kog i ca. 20 minutter indtil løgene er gyldne.

Kom de blendede peberfrugter og chilier i gryden sammen med farin og eddike og kog det ind til en god, tyk konsistens. Smag evt. til med ekstra salt og peber.

Skold et mellemstort sylteglas og hæld chutneyen i. Opbevar den i køleskab.

Holdbarheden kender jeg ikke – der er ikke noget, der er blevet for gammelt hos os endnu. Men mon ikke det holder sig i hvert fald en måneds tid, hvis sylteglasset er skoldet før brug.

november 16, 2019

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.