Spar på strømmen på lyskæder og julebelysning

Date
dec, 01, 2019

Man kunne som det første overveje at begrænse udendørs lyskæder og julebelysning. Lidt gør også godt. Mørket hører december til, og et lille lys i mørket skaber mere julestemning end en overbelyst grund – efter min smag.

Vælg Lysdioder med de såkaldte LED-pærer. De bruger op til 80 procent mindre strøm end gamle lyskæder med glødepærer, og så holder de typisk 25 procent længere.

Sæt tænd-sluk ur på, så lyskæderne kun er tændt, når man er vågen og kan nyde dem. Mange LED-lyskæder kan købes med indbygget timer.

Mange bruger batteridrevne lyskæder, der ikke er så miljøvenlige, som hvis man bruger strøm direkte fra stikkontakten. Har man brug for batterier, så anskaf de genopladelige batterier, eller køb miljømærkede batterier med ”Svanen” eller ”Blomsten”. 

Alle udtjente batterier må ikke ryge ud med dagrenovationen, men kan afleveres ved miljøstationerne, på genbrugsstationerne eller i en pose på låget af skraldespanden.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.