Hvert år op til jul laver vi en ordentlig portion marinerede nødder, der er det rene slik som tilbehør til oste. Denne opskrift indeholder flere ingredienser, der giver retten et juleagtigt præg.

Hvis man husker det, så er oktober måned egentlig det ideelle tidspunkt at tilberede de marinerede nødder, for der er valnødder og hasselnødder helt friske, og kan derfor bedre tage smag af marinaden.

Bliver der noget til overs, så er de marinerede nødder også super lækre at spise ovenpå skyr til morgenmad.

Ingredienser:

100 gram valnødder i halve

100 gram hele hasselnødder

100 gram hele smuttede mandler

100 gram rosiner

1 dl snaps

1 dl portvin

2 dl akaciehonning

2 dl mørk sirup

1 dl rørsukker

1 vaniljestang

2 kanelstænger

Skallen fra 1 økologisk appelsin

1 spsk. mørk balsamico

Sådan gør du:

Gør nødderne klar og smut mandlerne. Overhæld nødderne med kogende vand, og lad dem stå og trække i 10 minutter.

Bland de våde ingredienser sammen (snaps, portvin, sirup, akaciehonning og balsamico). Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Både korn og stang skal koges med i lagen.

Riv appelsinskal med et juliennejern, eller skær skallen af appelsinen, uden at få det hvide med, som skæres i smalle stave.

Hæld krydderier, appelsinskal og rørsukker i, og lad lagen koge uden låg i 5 minutter.

Si vandet fra nødderne og bland dem i lagen sammen med rosinerne. Lad det hele småsimre i 20 minutter uden låg. Tag gryden fra varmen, og lad det stå og trække i 12 timer. Vend rundt i det et par gange.

Hæld de marinerede nødder på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet. Jeg har endnu ikke oplevet, at de ikke kan holde sig til de er spist.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.