Det bliver efterhånden til mange kilo kaffegrums med de mængder kaffe, vi drikker i vores familie. Den lille kompostspand, der står ved kaffemaskinen, fyldes dagligt pænt op med grønt køkkenaffald og kaffegrums, der ryger direkte på komposten. Kaffefiltre kan gå samme vej, for papir er organisk materiale, der kan nedbrydes. Kaffegrums er et naturligt restprodukt fyldt med gode næringsstoffer til gavn for havens planter

Der er også andre gode årsager til at genbruge kaffegrums:

 • Nogle eksperter hævder, at kaffegrums holder skadedyr væk, blandt andet myrer på grund af duften og dræbersnegle, da de ikke er vilde med koffein
 • Den skulle også kunne reducere svampeangreb, når kaffegrums spredes ud under roserne, og så gøder det samtidig planten på grund af den høje mængde kvælstof.
 • Kaffegrums kan også bruges som scrub til hænderne, hvis de er møgbeskidte efter f.eks. havearbejde. Det tager også lugten af fingrene, når man har hakket løg eller hvidløg.
 • Man kan også dyrke østershatte i kaffegrums. Der findes mange måder at håndtere dette på. Du kan finde mange artikler om dette på internettet.
februar 8, 2020

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Kristine Walter

  november 15, 2021

  Hej Helle
  Du har en fint billede af en fyldt hvid geranium øverst i artiklen eller er den en anden staude? Synes mest jeg kan finde lilla eller lilla/blå fyldte geranium.
  Vh Kristine

  • Svar

   Helle Troelsen

   november 15, 2021

   Hej Kristine

   Det er en fyldt geranium pratense “Laura”. Den er super fin. Der findes også en med lilla tegninger “Double Jewel” som du må tjekke ud.

   Mange hilsner fra Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.