Genbrug emballage når du skal så

Date
feb, 16, 2020

(Denne artikel har været bragt i Jysk Fynske Mediers magasin Livsstil)

Det er ved at være såtid, og der skal forspires tidlige afgrøder til køkkenhaven og blomster til haven. Der findes en masse fine potter og beholdere til at forspire i, som man kan købe specifikt til formålet. Men man kan lige så godt bruge brugte plasticpotter, kødbakker eller andet emballage anvendt til fødevarer. Man skal bare huske at gøre dem grundigt rent, før man fylder dem med så- og priklejord. Og man skal huske at lave et hul i bunden af dem, så overskydende væde kan løbe fra, ellers kan frøene rådne.

Man kan også bruge tomme toiletruller, der skæres midt over, fyldes med så- og priklejord, og placeres tæt sammen i en vandtæt bakke af plastic eller zink.  

Der findes også en smart dims kaldet en Pot Maker, som man kan bruge til at fabrikere potter af gamle aviser. Det er en nem og billig løsning, og er et rigtig godt alternativ til tørvepotter og tørvebrikker. Man kan nemlig plante avispotten direkte ud i bedet, uden at forstyrre rødderne. Avispapiret bliver nemlig nedbrudt i jorden.

mde

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.