Kør ikke staudeafklip væk men brug det i havens bede

Date
feb, 24, 2020

Klimaet har spillet os haveejere et pus i år. Alting er meget længere fremme, end vi er vant til. Græsset gror og blomsterløg, stauder og prydgræsser er allerede begyndt at skyde. Derfor er det på tide at klippe de visne staudetoppe af, så man ikke kommer til at beskadige de spæde spirer.

Vi er ikke sikker på, at der ikke kan komme frost. Derfor er det en god idé ikke at fjerne staudetoppene fra bedene, når de er klippet af.

Findel dem i stedet for og fordel dem ovenpå jorden i bedet. Det beskytter de små spirer for frost, hvis den skulle indfinde sig, og så kan de nedbrydes i bedet og give føde til ormene og næring til planterne.

Jeg lægger sidst i februar et lag komposteret hestemøg i alle bedene, så de både dækker visne stængler og de små nye skud. Så er foråret skudt i gang.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.