(Opslaget indeholder reklame)

Når bedene i prydhaven er dækket af den fineste kompost, der består af komposteret hestemøg fra Champost, så træder foråret tydeligt frem.

Komposten er spredt i et 5 cm tykt dække, der tilfører bedet næring, som frigives lige så langsomt i løbet af vækstsæsonen. Ormene får noget at leve af, og vil derfor trække komposten ned i jorden. Det giver en dejlig løs struktur.

Påskeklokkernes smukke blomster farver bedene i hvide, gule, rosa, bordeaux og næsten sorte farver.

Det spæde grønne fra blomsterløgenes spirer er så smuk en kontrast til det lækre brune kompostdække.

Vintergækkerne er ved at takke af for i år, krokus er på sit højeste, og om lidt tager narcisser, skilla, balkan anemoner og mange andre over. Jeg kan se det gror dag for dag.

Men pludselig kommer vinteren dryssende ned fra oven, og lægger et fint hvidt drys over haven. Sådan er det lunefulde spæde forår, der står lige for døren.

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Lene

  februar 29, 2020

  Det er så skønt at foråret er på vej. Vi fik også en lille smag af vinter, men det satser jeg på er tegn på at nu bliver det foråret.
  Dine bede ser fine ud med et lag champost, som er et fantastisk produkt. Vi laver selv vores “champost” som vi bruger på samme måde, forskellen er, at vores ikke er varmebehandlet og derfor kan indeholde ukrudt, men det er der jo heldigvis råd for 😊
  Mvh Lene Bedstemorshave

  • Svar

   Helle Troelsen

   marts 3, 2020

   Kære Lene
   Tak for din hyggelige besked.
   Ja, man bliver jo så glad i låget, når det pibler frem i bedene, og man kan begynde så småt med havearbejdet.
   Kompost er så godt, og så længe man kan komme på knæ og luge ukrudt, så er det også en dejlig beskæftigelse.
   Mvh Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.