Stokroser kan blive meget høje, og har en tendens til at vælte, når vinden får fat i dem. Hos os har vi den udfordring, at stokrosens stængler når helt op til stråtaget og fejer hen over stråene, når det blæser.

Man kan afhjælpe begge problemer ved at beskære dem. Når stokroserne begynder at skyde i vejret, så klipper jeg de lange skud ned, som senere vil bære blomster. Jeg beskærer dem efter det første bladpar. Så vil stænglen dele sig og blive mere busket.

Denne beskæring sætter samtidig væksten lidt i stå, så stokroserne ikke bliver så høje og ranglede.  Samtidig kvitterer de med en ekstra overdådig blomstring.  

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.