I denne uge har jeg udfordret mig selv. Jeg har ikke tænkt på, hvilke blomster jeg kunne sætte sammen, som vil virke godt i en buket. Jeg har ikke forholdt mig til farvevalg, plantetyper eller en buket efter årstiden. Nej, jeg sendte mig selv ud i haven for at plukke en buket af de allerstørste blomster jeg har i haven. De skulle være høje, og måtte gerne have store blomsterhoveder. Jeg måtte ikke skele til, om det var synd at plukke dem, eller om de var kønne sammen. Bare klip og ned i vasen med dem. Og det er så, hvad der kom ud af det.  

Jeg kom til at tænke over, hvor langt fremme blomstringen er her på vores ”sydhavsø” Tåsinge. Nu begynder roserne at springe ud, og vi har i skrivende stund den 24. maj. Riddersporerne har blomstret længe, og pæonerne står i fuld blomst.

Ved den sydvendte side af træhuset er blomsterne særligt langt fremme, for her er der sol og læ, og bedet får en masse vand fra stråtaget. Det sætter godt fut i væksten.

Til buketten er brugt:

Rosen ”Gertrude Jekyll”

Forskellige fyldte pæoner af ukendt navn

Staudelupiner i gule, hvide og rosa farver

Prydløg ”Purple sensation”

Hvid sporebaldrian

Blå akeleje

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.