Troense har et særligt lunt klima

Date
jun, 05, 2020

I de seneste dage, har jeg været på tur rundt og besøge haver forskellige steder i landet. Jeg har også haft besøg af venner og familie, der bor andre steder end på Fyn. De forundres alle over, at så meget allerede nu blomstrer i Troensehaven.

Man kan ikke se haven for bare planter. Her er et kig hen over grøftekantsbedet og ind i haven. Herfra kan man ikke se græsstierne mellem bedene, så det ser ud som om her er fyldt med blomster.

Vi bor i en lun lomme i det sydligste Danmark. Tåsinge er omgivet af vand, og Troense har sundet til den ene side og skoven til den anden side af byen. Min have ligger godt gemt mellem høje træer, så her er en lille lomme med læ. Det giver et dejligt lunt klima, som planterne holder vældig godt af.

Mange af rosenbuskene er allerede sprunget ud, så her dufter nu af roser, når man bevæger sig rundt i haven. Pæoner, riddersporer, storkenæb, stjerneskærm, staudesalvie og mange andre stauder blomstrer på livet løs.

Ulempen er, at vi ikke får så meget regn, så her er så tørt, at jorden slår revner og græsset er blevet gult. Derfor har jeg med længsel ventet på regn, og den kom i går. Nu er der så tid til at fylde de bare pletter ud i havens bede med nye stauder, der står på lager i min planteskole.

Jeg køber jævnligt ind af nye spændende sorter, der skal prøves af i min have. De skal kunne klare det lune klima, en fed og leret jord og så skal de passe ind sammen med alle de andre skønne planter i haven.

At komponere “musik” i bedene med farver og former, er min helt store passion.

View ud over haven fra gårdspladsen

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.