Ugens buket giver inspiration til sammensætning af stauder i et bed

Date
jun, 07, 2020

Ugens buket består af mange små buketter, der er stukket i små glasvaser i klare og grønne farver. De er stillet på et langt fad.

Jeg har valgt fine og lette blomster, der har den samme farve, blot tonet op og ned i nuancen. Farverne går fra gammelrosa til mørk bordeaux, hvor både blomster, blade og blomsterstilke er med i spil.

I min søgen efter det bedste match har jeg kasseret nogle blomster, fordi de enten er for pink, eller stikker af i en helt anden farveretning.

Hvis man skal designe et flot bed med matchende stauder, så kunne denne kombination være et godt bud. Alle sorter kan trives på en almindelig, næringsrig havejord. Skal man have sorter, der blomstrer senere på sommeren, kunne man tilføre Purpursolhat ”Magnus”, høstfloks ”Natural feelings” og Kertepileurt ”Blackfield”. Lupinen ”Masterpiece” ville også være flot i denne sammensætning i et bed.

Resultatet blev følgende fra venstre til højre:

Mørk stjerneskærm ”Claret” sammen med biskophat, der har en fin krans af rosa i hver lille blomst

Rosa sporebaldrian

Akelejefrøstjerne ”Black stockings” og alunrod ”Palace purple”

Lægekvæsurt

Nellikerod ”Bell Bank”

Staudesalvie ”Caradonna”

Rosenskovmærke

Stjerneskærm ”Roma”

Purpurkongelys og slangeurt

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.