Smalbladet timian er god i sprækker mellem sten

Date
jun, 30, 2020

Stier af flade granitsten opdeler bedene i Troensehavens prydhave, og forbinder det ene haverum med det andet. Ved bålstedet er der anlagt en cirkelformet belægning ligeledes af flade sten. Og omkring huset er der pigstensbelægning som klæder det gamle hus så smukt. 

Når man anvender alle disse natursten som belægning, opstår der en masse huller, der meget hurtigt ville blive udfyldt af ukrudt, hvis ikke man kommer det i forkøbet med at plante hullerne til. En meget velegnet plante er smalbladet timian (thymus serpyllum coccineus), da den er lavt voksende og kompakt. Den får smukke lilla blomster, der tilmed tiltrækker bier. Den kan tåle, at man træder på den, og så dufter der skønt og krydret.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.