Mange af de smukke stauder der lige nu blomstrer i haverne, kan plukkes og hænges til tørre. Prydgræsserne er begyndt at få fine aks og nogle af de tidlige blomstrende stauder har flotte frøstande, der er dekorative i tørrede buketter.

Hvem vil ikke glædes over at hente tørrede blomster frem fra gemmerne på en mørk og kold vinterdag? Så kan man mindes den sommerdag, hvor man var ude med saksen for at hente blomsterforråd til vinterens buketter.

Jeg har valgt en ”buket” af stauder, græsser, urter og vilde blomster, der beholder deres karakteristiske former og farver i tørret tilstand. De bindes sammen i små bundter, som jeg hænger med hovederne nedad på et tørt og luftigt sted, hvor de ikke får direkte sollys. Hos mig er det i carporten.

Følgende blomster har jeg her i starten af juli måned hængt til tørre (fra ventre til højre):

Staudesalvie ”Caradonna”

Slangeurt

Røllike ”Anthea”

Stjerneskærm ”Claret”

Aks fra prydgræs

Lavendel

Stjerneskærm ”Star of billion”

Mandstro

Prydløg ”Christophii”

Lammeører

Lægebaldrian

Rasleblomst

Frøkapsler fra akeleje

Frøkapsler fra staudevalmue.

Når sensommeren er over os, så vil jeg supplere med artiskokker, montbretia, statice, stor evighedsblomst, tidselkugle, frøkapsler fra jomfru i det grønne og høstanemoner, kertepileurt, roser, roser med hyben, lampepudsergræs, radiser, brudeslør, kæmpejernurt, kvan, sankthansurt, solhat og mange andre.

Det er med at prøve sig frem og se, om blomsterne tager sig smukt ud i tørret tilstand, og om nogle af dem trods alt kan beholde den fine farve.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.