Jeg har valgt at bringe en opskrift på en sprød blomstersalat, der har en let stærk og sennepsagtig smag. Af blomster har jeg valgt at bruge løs af blomsterkarse i alle nuancer. Salaten suppleres med sprød salat og rucola, der har sået sig selv overalt, selv i krukkerne med skærmliljer og hortensia. Så behøves man jo heller ikke at skabe plads til den i køkkenhaven.
Salaten dryppes med lidt sødlig hindbærvinaigrette, der opvejer det stærke.
Det skal du bruge til salaten:
Sprøde salater såsom iceberg, mini-romaine, frillice eller anden sprød salat
Sukkerærter skåret i strimler
Sommergulerod skåret i julienne
Vild rucola
Ristede mandler der afkøles og hakkes groft
Blomsterkarse/tallerkensmækker – både blomster og blade
Salaten pyntes med blomster fra morgenfruer og anisisop
Det skal du bruge til hindbærvinaigrette:
2 dl friske hindbær
2 spsk olivenolie
2 spsk hvid balsamico
1 spsk akaciehonning
En knivspids salt og friskkværnet peber
Hindbærvinaigretten serveres i en skål ved siden af, så man selv kan dryppe den over salaten. Ellers vil den hurtigt komme til at se lidt sjasket og kedelig ud.