Nip blomsterne af basilikumplanten og få flere grønne blade

Date
aug, 11, 2020

Basilikum er uundværlig at have i drivhuset. Den er god at plante mellem drivhusplanter, for den holder trips og små fluer på afstand. Og så er det skønt at mæske sig i rigeligt med basilikumpesto.

Vi laver hvert år en masse pesto som vi fryser ned i små bøtter. Så har vi hjemmelavet pesto til hele vinteren, og den smager frisklavet. Vi undgår at putte parmesan i den inde den fryses, og gør det først, lige før den skal spises.

Vi vil gerne have rigeligt med grønne basilikumblade til pestoen, og det får vi, hvis vi løbende nipper blomster og topskud af basilikumplanten. Så forgrener den sig, og danner endnu flere lækre grønne blade til vinterens pesto.

Men husk at basilikum skal holdes ved lige med vand og gødning, ellers stopper den med at vokse.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.