Buttenut squash i stativ

Date
sep, 01, 2020

I år har jeg været spændt på at se, om det fungerer med at dyrke butternut squash i høje stativer, i stedet for at de breder sig ud over jorden i hele køkkenhaven. De kan nemlig hurtigt komme til at indtage al pladsen, så man hverken kan komme frem og tilbage på stierne, eller dyrke blomster og andet grønt i bedene.

Det virker! Planten vokser helt vildt, og bliver ved med at sætte nye skud, som jeg binder ind til det 2,5 meter høje jernstativ. Planten har fået en masse gødning i form af kompost i løbet af sommeren, og nu kan jeg tælle 15 butternut squash. Flere er på vej, for der kommer stadig blomster. Det er uvist, om de vil nå at modne inden frost.

Jeg klipper lidt blade af hist og her, så der kommer lys til frugterne.

Næste år vil jeg ligeledes lade hokkaido græskar vokse i et jernstativ.

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Sidsel Grubbe

  august 8, 2021

  Kære Helle
  Lykkedes det dig at få dine butternut squash til at modne inden vinter? Jeg har dem som et forsøg i køkkenhaven i år og aner intet om dem. Jeg såede fra frø jeg tog ud af en frugt jeg købte i Brugsen, lidt for sjov. Men der kom hurtigt fine planter.
  Nu faldt jeg over dit indlæg her om dem og at binde dem op i stativ. Rigtig god ide. 🙂 De fylder nemlig det hele – og stierne med. :-/
  Jeg tænker bare at det er et stort arbejde, hvis de alligevel ikke kan modne i vores klima. Hvad er din erfaring?

  Mange hilsner fra Sidsel

  P.S. Tak for super inspiration på Instagram også 🙂 @eventyr_haven

  • Svar

   Helle Troelsen

   august 9, 2021

   Kære Sidsel
   Tak for din besked. Jo det lykkes rigtig fint med at få rigelig med spiseklare butternut squash. Det samme gælder for alle andre græskartyper. Vi er jo græskarland, dvs at planterne klarer fint at gro i Danmark.
   Mange hilsner fra Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.