Nu er det højtid for blomstringen i køkkenhaven, hvor evighedsblomster i forskellige farver og sorter er klar til at blive hængt til tørre. Stor evighedsblomst – i gamle dage kaldte man dem for ”papirsblomster” – er sprunget ud, og har en knitrende lyd, når man stryger fingrene hen over dem. Nogle vil nok kalde dem for gammeldags og mormoragtig, men de har fået et gevaldigt comeback. Sammen med mange andre blomster fra haven, er de hængt til tørre i carporten – et luftigt og skyggefuldt sted. Her vil de hænge, indtil jeg samler dem ind i bundter til vinterens buketter.

Blomster hængt til tørre:

Kertepileurt ”Black field”

Russisk mandstro

Lavendel

Stor evighedsblomst ”Salmon Rose” og ”Silvery rose”

Russisk hindebæger

Celosia ”Flamingo Feather”

Kugletidsel

Artiskok i blomst

Rævehaleamarant

Røllike ”Anthea”

Prydløg ”Christophii”

Græsser med aks

Skærmblomsten ”Dystaenia Takesimana”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.