Grillede rødbeder med feta-peberrod crumble

Date
sep, 01, 2020

”Rodfrugtetid” kalder jeg august og september måned. For nu er rodfrugterne klar til høst og gryderne. De smager skønt, og er sprængfyldte med vitaminer. Det er en stor tilfredsstillelse at gå i køkkenhaven og høste friske afgrøder og næsten alle ingredienser til aftensmaden.

Til denne ret har jeg kun høstet rødbeder og krydderurter. Peberroden fik jeg af naboen, for den har bredt sig helt vildt i deres køkkenhave. Jeg kan få alt det jeg vil have. Så råber jeg over til dem og vupti, så ryger der to rødder tilbage over hækken. Så nemt kan det være, når naboen hellere end gerne deler ud af deres overflod.

Det skal du bruge til 4 personer:

4 store rødbeder

4 cm. peberrod

150 g. græsk feta

2 kviste timian

Skal og saft af 1 usprøjtet citron

2 spsk. olivenolie

Blomster fra purløg

Salt

Sådan gør du:

Rødbederne skrælles og skæres i 4 mm. tynde skiver. De vendes i olivenolie og drysses med lidt salt. Så grilles de indtil de er al-dente, dvs. hverken for bløde eller for hårde. Køl dem af.

Peberroden skrælles og rives fint. Fetaen nulres til smulder og blandes med peberroden. Der tilsættes fintrevet citronskal og timianblade.

De afkølede rødbeder dryppes med olivenolie og saft fra citronen. Crumblen fordeles over retten og der pyntes med blomster fra purløg og et par citronskiver.

Et godt tilbehør til retten:

Retten er stærk, salt, syrlig og krydret. Et godt tilbehør er en sød tomatsalat bestående af små solmodne tomater i forskellige sorter, friske figner, forårsløg og basilikum. Dressingen er lavet af olivenolie, mørk balsamicoeddike og lidt balsamico-glaze med figensirup. Det kan købes i mange specialforretninger der forhandler olier og eddiker.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.