Rødbedekage med ingefær- og citronostecreme

Date
nov, 09, 2020

I år har vi det med rødbeder, som vi andre år har det med squash. De er i overflod i køkkenhaven, enten fordi vi har sået for mange, eller fordi vi ikke har spist nok af dem. Man kan godt få for meget af rødbeder. De bages i ovnen sammen med andre rodfrugter, bruges i salater både i rå og tilberedt udgave, og de frituresteges til lækre rødbedechips.

Forleden kørte ideerne rundt i mit hoved om, hvad man nu kan bruge alle de rødbeder til. Hvorfor ikke prøve at putte dem i en kage, som man bruger gulerødder eller squash i krydderkager.

Det bliver en smuk rødlig kage, der smager lidt af rødbeder, men hvor ostecreme med frisk ingefær og citron gør underværker.

Det skal du bruge til kagen:

150 g smør

200 g rørsukker

3 æg

250 g mel

2 tsk bagepulver

1 tsk kanel

½ tsk allehånde

½ tsk nelliker

½ tsk salt

100 g valnødder

2 dl yoghurt

200 g reven rødbede

300 g flødeost

½ tsk friskrevet ingefær

Skal og saft af ½ citron

3 spsk akaciehonning

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen, til det får en luftig konsistens. Bland mel, bagepulver, krydderier og hakkede valnødder, og vend det forsigtigt i dejen sammen med yoghurten.

Riv rødbederne fint og vend det i til sidst.   

Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 time.

Cremen:

Riv skallen af ½ usprøjtet citron og pres saften af den. Riv lidt frisk ingefær, svarende til ½ tsk. Bland flødeost, akaciehonning, revet ingefær, citronsaft- og skal sammen og læg det over den afkølede kage.  Pynt med valnøddekerner.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    juni 18 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    juni 19 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.