I år har vi det med rødbeder, som vi andre år har det med squash. De er i overflod i køkkenhaven, enten fordi vi har sået for mange, eller fordi vi ikke har spist nok af dem. Man kan godt få for meget af rødbeder. De bages i ovnen sammen med andre rodfrugter, bruges i salater både i rå og tilberedt udgave, og de frituresteges til lækre rødbedechips.
Forleden kørte ideerne rundt i mit hoved om, hvad man nu kan bruge alle de rødbeder til. Hvorfor ikke prøve at putte dem i en kage, som man bruger gulerødder eller squash i krydderkager.
Det bliver en smuk rødlig kage, der smager lidt af rødbeder, men hvor ostecreme med frisk ingefær og citron gør underværker.
Det skal du bruge til kagen:
150 g smør
200 g rørsukker
3 æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk allehånde
½ tsk nelliker
½ tsk salt
100 g valnødder
2 dl yoghurt
200 g reven rødbede
300 g flødeost
½ tsk friskrevet ingefær
Skal og saft af ½ citron
3 spsk akaciehonning
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen, til det får en luftig konsistens. Bland mel, bagepulver, krydderier og hakkede valnødder, og vend det forsigtigt i dejen sammen med yoghurten.
Riv rødbederne fint og vend det i til sidst.
Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 time.
Cremen:
Riv skallen af ½ usprøjtet citron og pres saften af den. Riv lidt frisk ingefær, svarende til ½ tsk. Bland flødeost, akaciehonning, revet ingefær, citronsaft- og skal sammen og læg det over den afkølede kage. Pynt med valnøddekerner.