Rødbedekage med ingefær- og citronostecreme

Date
nov, 09, 2020

I år har vi det med rødbeder, som vi andre år har det med squash. De er i overflod i køkkenhaven, enten fordi vi har sået for mange, eller fordi vi ikke har spist nok af dem. Man kan godt få for meget af rødbeder. De bages i ovnen sammen med andre rodfrugter, bruges i salater både i rå og tilberedt udgave, og de frituresteges til lækre rødbedechips.

Forleden kørte ideerne rundt i mit hoved om, hvad man nu kan bruge alle de rødbeder til. Hvorfor ikke prøve at putte dem i en kage, som man bruger gulerødder eller squash i krydderkager.

Det bliver en smuk rødlig kage, der smager lidt af rødbeder, men hvor ostecreme med frisk ingefær og citron gør underværker.

Det skal du bruge til kagen:

150 g smør

200 g rørsukker

3 æg

250 g mel

2 tsk bagepulver

1 tsk kanel

½ tsk allehånde

½ tsk nelliker

½ tsk salt

100 g valnødder

2 dl yoghurt

200 g reven rødbede

300 g flødeost

½ tsk friskrevet ingefær

Skal og saft af ½ citron

3 spsk akaciehonning

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen, til det får en luftig konsistens. Bland mel, bagepulver, krydderier og hakkede valnødder, og vend det forsigtigt i dejen sammen med yoghurten.

Riv rødbederne fint og vend det i til sidst.   

Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 time.

Cremen:

Riv skallen af ½ usprøjtet citron og pres saften af den. Riv lidt frisk ingefær, svarende til ½ tsk. Bland flødeost, akaciehonning, revet ingefær, citronsaft- og skal sammen og læg det over den afkølede kage.  Pynt med valnøddekerner.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.