En kurv fyldt med grene fra skov og krat har givet inspiration til at binde en krans hovedsageligt af naturmaterialer.
Jeg tog min egen kurv og en saks med på tur i skoven og haven og fandt smukke kviste til at binde en krans. Hasselhegnet står lige nu med rakler, der er et tykt lag lav på de tynde æblegrene, og lærkekoglerne er blevet modne og fylder så dekorativt på de små grene, jeg kunne samle op fra jorden. For nogle er gået amok med en maskine i hegnet langs med marken, hvor alt, der stak mere end en halv meter ud, var skåret væk. Så er det nok nemmere at komme til med landbrugsmaskinerne.
Jeg gik i haven og fandt de sidste frøstande fra tandstikkerurt, lidt blomster fra vedbend, der slynger sig op ad de gamle træer i skellet og lidt blomster fra en hortensia. Jeg har valgt at holde kransen i grønlige farver, i de toner der er i lav og hasselrakler. Og så klæder det materialerne, at kransen er let og luftig.
Det har jeg brugt til kransen:
Tynde grene fra hasselbusk
Lærkegrene med kogler på
Tynde grene med lav fra de gamle æbletræer i haven
Blomster fra vedbend
Frøstande fra tandstikkerurt
Blomster fra hortensia
Sådan gør jeg:
Grene fra hasselbusk, lærk- og æbletræ bøjes og flettes sammen. Skiftevis bindes en af hver slags gren fast i forlængelse af hinanden, så der dannes en grenkrans. Jeg har givet den to omgange, så der kommer mere grenfylde til kransen.
Derefter binder jeg små buketter af hortensia, frøstand fra tandstikkeurt og en lille kvist af vedbend, hvor der både er blomst og blade. De bindes med ståltråd fast flere steder på grenkransen.