Når man nu har fået forårskuller efter en uge med varme, sol og fuglefløjt i træernes top, så er det klart, at ugens buket skal dedikeres til at hænge udenfor.

Nu er udvalget af løgplanter også ved at være stort, og nogle af dem klarer fint at blive befriet fra potte og jord, splittet ad og bundet fast omkring en krans af hasselkviste. Man skulle tro, at løgblomsterne hurtigt begynder at hænge, men de holder friskheden ret godt, særligt når vi stadig har lave temperaturer både dag og nat. Det er med at udnytte denne mulighed.

De første træer der får farve, er pil med de dunede gæslinger. De er dog endnu ikke begyndt at løsne sig fra den beskyttende kapsel her i haven, men de er drevet frem andre steder, og kan købes i butikkerne. Det er åbenbart blevet et hit at sælge farvede udgaver i orange, pink, lilla og blå, men dem går jeg langt udenom. Jeg har endnu ikke vænnet mig til indfarvede blomster, og gør det nok aldrig.

Det eneste jeg har brugt fra haven til kransen, er hasselkviste, som jeg har bundet i en krans til at fastgøre løgblomster og gæslinger på.

Det har jeg brugt til kransen

10 Lyseblå porcelænshyacinter

10 Blå perlehyacinter

10 Pilegrene med gæslinger

Hasselkviste

Sådan gør jeg

Tynde hasselkviste vikles sammen, så de danner en krans på 30 cm i diameter.

Blomsterløgene købes pottede med ca. 5 i hver potte. De vrides fra hinanden og jorden skylles helt af, så de hvide rødder blottes.   

Start i bunden af kransen og stik en pilegren ind mellem hasselkvistene. Buk den venstre om kransen og fastgør med ståltråd. Der går ca. 5 pilegrene på en omgang. For hver pilegren bindes 2 perlehyacinter jævnt fordelt.   

Bind en omgang mere, men her går du højre om kransen. For hver pilekvist bindes 2 porcelænshyacinter fast med ståltråd med lidt mellemrum, dog forskudt fra perlehyacinterne.

Kransen hænges op med et fint grønt silkebånd.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.