Vintergækker har godt af at blive delt med jævne mellemrum. De kan danne kompakte blokke, hvor løgene lægger sig ovenpå hinanden under jorden. Man kan dele blokkene og få rigtig mange løg, der kan plantes ud i havens bede. De udplantede løg vil med tiden danne nye blokke.

Marts måned er det bedste tidspunkt at dele vintergækker, når blomsterne visner. Man graver en klump vintergækker op, og skiller løgene fra hinanden. De plantes i en dybde på ca. 8 cm med en afstand på 5 cm.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.