Rabarbercookies smager fantastisk af sommer, når rabarber og citronskal giver den søde, hvide chokolade et frisk modspil.
Disse cookies er et rigtig godt tilbehør til vaniljeis, og er bedst, hvis de spises samme dag, som de bages. Rabarberen bevarer fugtigheden, men ikke så meget, at den gør kagerne bløde, hvis de spises samme dag vel at mærke. Helt sprøde er de dog ikke.
Ingredienser til 2 bageplader
120 gram rabarber
100 gram blødt smør
125 gram brun farin
50 gram sukker
1 æg
175 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. fintrevet citronskal
1 knivspids salt
100 gram hvid chokolade
Sådan gør du
Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver på ca. 2-3 mm tykkelse. Riv skallen af den økologiske citron fint .
Pisk smør, brun farin og sukker sammen. Pisk ægget i og tilsæt citronskal.
Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og salt og vend det i.
Hak chokoladen og bland den i dejen sammen med rabarberstykkerne.
Fordel en stor tsk dej på bagepladen og tryk den lidt flad. Småkagerne vil flyde ud, når de bages.
Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne.
Er bedst friskbagte og gode som tilbehør til vaniljeis. Kan dog også bare spises alene, og der ryger hurtigt en hel bageplade.