Rabarbercookies smager fantastisk af sommer, når rabarber og citronskal giver den søde, hvide chokolade et frisk modspil.

Disse cookies er et rigtig godt tilbehør til vaniljeis, og er bedst, hvis de spises samme dag, som de bages. Rabarberen bevarer fugtigheden, men ikke så meget, at den gør kagerne bløde, hvis de spises samme dag vel at mærke. Helt sprøde er de dog ikke.

Ingredienser til 2 bageplader

120 gram rabarber

100 gram blødt smør

125 gram brun farin

50 gram sukker

1 æg

175 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. fintrevet citronskal

1 knivspids salt

100 gram hvid chokolade

Sådan gør du

Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver på ca. 2-3 mm tykkelse. Riv skallen af den økologiske citron fint .

Pisk smør, brun farin og sukker sammen. Pisk ægget i og tilsæt citronskal.

Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og salt og vend det i.

Hak chokoladen og bland den i dejen sammen med rabarberstykkerne.

Fordel en stor tsk dej på bagepladen og tryk den lidt flad. Småkagerne vil flyde ud, når de bages.

Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne.

Er bedst friskbagte og gode som tilbehør til vaniljeis. Kan dog også bare spises alene, og der ryger hurtigt en hel bageplade.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Workshop i havedesign

    august 15 @ 9:00 am - 4:00 pm
  2. Åben Have

    august 27 @ 12:00 pm - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.