Sommer, sol og himmel i efterårets buket

Date
okt, 04, 2021

Jeg forbinder efteråret med gyldne farver. Lyset er blidt og blødt, solen kaster gyldne stråler hen over haver, skove og enge og forstærker løvets orange, røde og brune farver. Der er næsten intet så smukt som efterår i overgangen mellem grøn frodighed og rødligt forfald.

Midt imellem alt dette fik jeg øje på farverne gul, som sommerens sol, og blå som septemberhimlen.

Man sorterer konstant med sit blik, hvad der stilles skarpt på, hvad der tones ned. I min tur gennem køkkenhaven så jeg forbi alt det varme og brændte og fik øje på honningurtens blå blomster, der næsten har samme farve som almindelig blåkvast. De småblomstrede solsikker i sarte gule farver og den limegule Zinnia Frøkenhat lyste op som små sole. Jeg fik ikke tids nok høstet knoldfennikel, og nu står de i blomst med fine, lette skærme i gult og lysegrønt.

Så kan man pludselig længes tilbage til sommer og solskin.

I buketten er brugt

Honningurt

Almindelig blåkvast

Skærmblomst fra knoldfennikel

Solsikker af sorterne ”Vanilla ice” og ”Italian white”

Zinnia ”Queen red lime” – kun de limegule

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.