Husk at sætte skilte eller farvede bånd ved georginerne, inden de klasker sammen efter en gang nattefrost.

Der er flere måder at gøre det på. Man kan notere sortsnavn, farve og højde på et skilt, som man vedlægger georgineknolden.

Hvis man ikke kender sortsnavnet, så kan man tage et foto af blomsten, lave en billedcollage, printe den ud i farver, klip billederne fra hinanden og laminere dem. Det er med at binde billederne fast helt nede ved basis af stænglerne, så de ikke falder af, når knoldene graves op. Det er det, jeg plejer at gøre, så jeg kan kende forskel på dem.

I år vil jeg prøve noget andet. Jeg binder farvede bånd omkring stænglen på georginen i en matchende farve, som blomsten har. Blomster i lignende farvenuancer lægges i samme æblekasse. Det er nemmere, når man, som jeg, er ret ligeglad med at kunne kende forskel på sortsnavne, men er mere optaget af, om georginerne går fint i spænd med hinanden, når de til næste år blomstrer side om side i bedet.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.