Når man eksperimenterer med utraditionelle beholdere til juledekorationer, kommer der nogle gange noget sjovt ud af det. Som regel bygges de op i ler eller oasis på et fad eller i en krukke. I denne version har jeg brugt en vase med ophængte reagensglas som jeg ofte bruger til buketter, der lignet et blomstertapet.

To af reagensglassene er omdannet til lyseholdere, hvor glassene i stedet for vand er fyldt med små kogler fra blå ene. I de øvrige reagensglas har jeg stukket små julede buketter holdt i farverne gråblå, lilla og hvidt.

En julestjerne er sat i midten som blikfang. For at få den til at holde sig længe i en vase, skal dens stilk brændes over en flamme fra et stearinlys i få sekunder.

Man kan bruge gennemsigtige flasker eller smalle glasvaser i stedet for reagensglasvasen, hvor nogle fyldes med dekorationsmateriale såsom små kogler og bruges som lysestager og andre som vaser.

Det har jeg brugt i dekorationen

Blå ene – kviste og kogler

Hvid julestjerne

Hvid og lilla statice

Eukalyptus bær-grene

Bær-kviste fra liguster

Hånddyppede lys i støvet grøn

december 5, 2021

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.