Hvidløgssuppe med mandler

Date
mar, 14, 2022

Der begynder at dufte af hvidløg i udhuset, hvor vi har hvidløg på lager. De er lagt i løgposer, så de får luft omkring sig. Grunden til, at de begynder at dufte er, at de er begyndt at sætte små grønne spirer, for de vil gerne i jorden og vokse. Det kommer de ikke, for de er sat i verden for at blive spist.

Og spises skal de nu, inden spirerne kommer for godt i gang. Bliver de for store, udsulter de feddene, og så er der ikke mere tilbage til os. Derfor er ugens opskrift hvidløgssuppe.

Retten er min brors livret næst efter spaghetti Bolognese. Den smager og dufter af Italien, og for at understrege noterne fra Middelhavskøkkenet, tilsættes mandler til suppen.

Den kan godt virke lidt tung i det, så jeg serverer den med bruschetta af friske tomater som tilbehør og godt med bredbladet persille.

Ingredienser 4 personer

Suppe

1 hel hvidløg

2 tykke skiver hvidt brød

1 liter bouillon eller hønsefond

75 g smuttede mandler

1,5 dl fløde

1 laurbærblad

2 kviste timian

Salt/friskkværnet peber

Bruschetta

4 tomater

1 lille rødløg

1 spsk. olivenolie

1 spsk balsamicoeddike

1 lille håndfuld bredbladet persille

Salt og peber

4 skiver hvidt brød

2 fed hvidløg

Sådan gør du

Suppe

Hvidløgsfeddene befries for skal og hakkes i småstykker.

Bouillon sættes over i en tykbundet gryde og koges op. Brødskiverne skæres i tern og kommes i bouillonen sammen med hvidløg, timian og laurbærblad.

Mandlerne smuttes og blendes sammen med fløde og evt. lidt vand, hvis massen er for stiv.

Massen hældes i suppegryden og det hele koges i ca. ½ time. Fisk krydderurterne op af suppen og blend den til en cremet hvid suppe. Smag den til med salt og friskkværnet peber.  

Bruschetta

Skær tomater og rødløg i små tern og hak persillen groft. Bland olivenolie og balsamicoeddike i og smag det til med salt og friskkværnet peber.

Rist skiverne af brød i ovnen ved 160 grader varmluft. Tag dem ud når de er helt tørre som tvebakker. Pil hvidløgsfeddene og gnid dem hen over det tørre brød, så de afsætter hvidløgsspor i brødet. Put fyldet ovenpå og servér bruschetta til suppen.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.