Sommercocktail med hyldeblomst og jordbær

Date
jun, 20, 2022

Frisklavet hyldeblomstsaft og solmodne jordbær hører sammen. Man kan drikke iskold hyldeblomstsaft med lidt mynteblade i og spise jordbær til al dente. Man kan næsten forestille sig en lun dag i haven under de skyggende æbletræer, hvor man sidder i de hvide havemøbler med en ternet dug på bordet.

Men man kan også forestille sig en hyggelig aften på terrassen, hvor hyldeblomstsaft shakes sammen med vodka til en læskende cocktail, som tilsættes jordbær.

Ingredienser

4 cl vodka

4 cl koncentreret hyldeblomstsaft

2 cl friskpresset citron

5 jordbær

1 dl danskvand

Citronmelisse

Sådan gør du

Skær jordbær i kvarte.

Kom vodka, hyldeblomstsaft og citron i en shaker, og shake det hele godt sammen med masser af isterninger.

Hæld det i et cocktailglas og fyld op med danskvand. Dette kan dog udelades, hvis man ønsker en stærkere drink. Kom de kvarte jordbær i.

Pynt med citronmelisse og et ekstra jordbær på toppen.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. CPHgarden

    juni 30 @ 10:00 am - juli 3 @ 5:00 pm
  2. Workshop i havedesign

    juli 31 @ 9:00 am - 3:30 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.