Frisklavet hyldeblomstsaft og solmodne jordbær hører sammen. Man kan drikke iskold hyldeblomstsaft med lidt mynteblade i og spise jordbær til al dente. Man kan næsten forestille sig en lun dag i haven under de skyggende æbletræer, hvor man sidder i de hvide havemøbler med en ternet dug på bordet.
Men man kan også forestille sig en hyggelig aften på terrassen, hvor hyldeblomstsaft shakes sammen med vodka til en læskende cocktail, som tilsættes jordbær.
Ingredienser
4 cl vodka
4 cl koncentreret hyldeblomstsaft
2 cl friskpresset citron
5 jordbær
1 dl danskvand
Citronmelisse
Sådan gør du
Skær jordbær i kvarte.
Kom vodka, hyldeblomstsaft og citron i en shaker, og shake det hele godt sammen med masser af isterninger.
Hæld det i et cocktailglas og fyld op med danskvand. Dette kan dog udelades, hvis man ønsker en stærkere drink. Kom de kvarte jordbær i.
Pynt med citronmelisse og et ekstra jordbær på toppen.