Figen og blommekompot med kanelcreme

Date
sep, 05, 2022

Vi har snart spist rigeligt med tomatsalat med friske figner, så nu er det tiden at finde på en ny opskrift, hvori fignerne kan bruges. Vi høster for tiden figner i massevis, og forleden så jeg, at de blå sveskeblommer falder til jorden, for de er også spiseklare. Det kunne jo give en spændende kombination kogt sammen som kompot.

Jeg har før brugt blommer og kanel som ingrediens sammen i gryderetter. Denne kombination blev testet af i denne dessert. Kanelen indgår i en creme på basis af græsk yoghurt og fløde. Lidt knas skal der være, for sådan kan jeg bedst lide mad. Der skal være noget at tygge i, ellers bliver det for kvalmt. Derfor hakkede jeg en masse valnødder som topping sammen med friske figner og blommer.

Ingredienser til kompot

500 gram friske figner

500 gram friske blå blommer (sveskeblomme, kirkes, Ive eller andre)

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

400 gram brun farin eller muscovado sukker

Skyl fignerne og skær dem i både. Skyl blommerne, udsten dem og skær dem i både. Put frugterne i en gryde med koncentreret hyldeblomstsaft, og kog langsomt op. Når kompotten begynder at boble, tilsættes sukker. Skru ned for varmen og kog kompotten til blommer og figner kan piske ud med en håndpisker

Kompotten skal køle helt af og være køleskabskold ved servering.

Ingredienser til kanelcreme

3 dl græsk yoghurt

1 dl piskefløde

2 tsk kanel

1 tsk sukker

Rør yoghurt, fløde og kanel sammen. Smag cremen til med sukker. Den må ikke være sød, blot have antydningen af sødme.

Arranger desserten i glas med kompot nederst, creme øverst og toppet med hakkede valnødder og et par figen- og blommebåde.

Desserten kan stilles på køl en time før den skal spises. Er bedst kold. Drik et glas kølig dessertvin, f.eks. sauterne.

september 5, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.