I weekenden blev køkkenhaven klargjort til vinter. De høje stativer blev befriet for lange bønnestængler, og der blev tyndet godt ud i mistelten på espalieræbletræerne, der danner hegn omkring køkkenhaven.

Jeg startede med at have en lille dusk mistelten på hvert æbletræ. Nu er dusken blevet til et helt buskads, som tager lys og kræfter fra træerne. Derfor blev der tyndet godt ud i dem. Nogle af grenene gemmer jeg til julens ophæng indenfor, og resten har jeg brugt som fyld i en krans.

De lange bønnestængler viklede jeg først omkring en kraftig jernring, så de dannede en synlig, snoet krans. Ovenpå fastgjorde jeg grene af mistelten.  De er ret porøse, så man skal passe på, når de bindes fast med ståltråd. Grenene bindes med en god afstand, så kransen af bønnestængler stadig er synlig. 

november 17, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.