Påsken står for døren

Date
mar, 26, 2023

(Denne artikel har været bragt i Jysk fynske mediers magasin Livsstil)

Nogle af forårets planter hører mest påsken til. Jeg har længe forbundet påske med gult, påskekyllinger, kaniner og krøllet uld på påskelam, men er gennem årene blevet overbevist om, at påske også kan have andre farver og udtryk. For højtider og traditioner er og bliver populære, og det fejres med pynt. Mange går ikke på kompromis med design og indretning, og så må de gule kyllinger, filtede påskelam, farvestrålende pustede æg og Tete a tete narcisser vige pladsen for dekorationer i dæmpede naturfarver og materialer. Hos os sniger det traditionelle sig alligevel ind mellem det mere moderne udtryk. For hvorfor ikke bruge højtiderne på at forbinde generationer og de tidstypiske pyntegenstande, som knytter sig til hvert årti.

I år samles vi 4 generationer til påskefrokost. De gule damaskduge lægges på det lange bord, og der pyntes med æg, karse, gule Tete a tete narcisser, grene fra haven og gule hornvioler i små potter.

Vi håber på godt vejr i påsken, så der pyntes op ude og inde med kranse, dekorationer og diverse reder, skåle, potter og grene pyntet op med forårsbebudere.  Når påsken er ovre, pakkes det hele væk, og tilbage står krukkerne udenfor og giver farve til det gryende forår.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.