Begræns flisearealet omkring huset til det absolut nødvendige.

Date
apr, 16, 2019

Mange husejere vælger at anlægge store arealer omkring huset med fliser. Både som belægning i indkørslen og adgangsvej til huset og som store terrasser på flere sider af huset.

Der er en udbredt forestilling om, at haven bliver lettere at holde, hvis man fylder op med fliser i stedet for f.eks. med bede.

Ulempen er, at mange flisebelægninger forhindrer regnvandet i at trænge ned i jorden. Med det våde efterår vi har haft, og som vi sikkert vil have flere af i fremtiden, vil der opstå problemer med oversvømmelse i haverne og i kældre. I stedet for at regnvandet søger dybt ned i jorden til grundvandet, skyller regnen ud over de flader der er. Det ender ofte som overfladevand, der enten løber ud i haverne eller ned i kloaker, der overbelastes af vandmængden.

Det kan du gøre for at minimere oversvømmelse:

  • Begræns arealet med belægning på grunden
  • Anlæg i stedet bede med tæt beplantet bunddække eller dekorative stauder, buske og træer.
  • Er du meget plaget af højt stående vand efter regn, så anlæg et eller flere regnvandsbede omkring huset.
  • Alternativt vælg en belægning som regnvand kan sive igennem. Der findes mange belægningsforslag og anlægstips på internettet
  • Søg råd og vejledning hos en havearkitekt eller anlægsgartner
april 12, 2019

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.