Drivhuset skal snart tømmes for planter, så det kan gøres rent. Der er endnu mange tomater tilbage. Nogle er grønne og umodne, andre er gule, røde, orange, stribede, brune og lilla og er modne og klar til at blive spist. Vi orker ikke at spise flere tomatsalater, så resten af tomaterne tilberedes enten til tomatsovs, som vi laver af de store tomater, eller semidried tomater, som vi laver af cherry- og blommetomaterne.

Semidried tomater
Cherry- eller blommetomater i halve, så de dækker en hel bradepande
Olivenolie
Blade fra frisk timian og rosmarin
Hvidløg skåret i bittesmå tern
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du
Tomaterne skylles, tørres og skæres i halve.
De lægges tæt på en bradepande med skindsiden nedad. Drys med timianblade, klippet rosmarin og hvidløgstern. Dryp olivenolie over og krydr let med peber og flagesalt.
Bag tomaterne i varmluftsovn ved 90 grader i 4 timer til de er let tørre. Se til dem jævnligt. De må ikke være brune og indtørrede.
De kommes i små glas og overhældes med olivenolie, til tomaterne er helt dækkede.