Drivhuset skal snart tømmes for planter, så det kan gøres rent. Der er endnu mange tomater tilbage. Nogle er grønne og umodne, andre er gule, røde, orange, stribede, brune og lilla og er modne og klar til at blive spist. Vi orker ikke at spise flere tomatsalater, så resten af tomaterne tilberedes enten til tomatsovs, som vi laver af de store tomater, eller semidried tomater, som vi laver af cherry- og blommetomaterne.

Semidried tomater

Cherry- eller blommetomater i halve, så de dækker en hel bradepande

Olivenolie

Blade fra frisk timian og rosmarin

Hvidløg skåret i bittesmå tern

Flagesalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomaterne skylles, tørres og skæres i halve.

De lægges tæt på en bradepande med skindsiden nedad. Drys med timianblade, klippet rosmarin og hvidløgstern. Dryp olivenolie over og krydr let med peber og flagesalt.

Bag tomaterne i varmluftsovn ved 90 grader i 4 timer til de er let tørre. Se til dem jævnligt. De må ikke være brune og indtørrede.

De kommes i små glas og overhældes med olivenolie, til tomaterne er helt dækkede.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    juni 18 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    juni 19 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.