Der er ikke noget så skønt som at kunne binde buketter året rundt af planter fra haven. Her i efteråret er staudebedene fyldt med de smukkeste frøstande og dekorative aks fra sensommerens græsser. Roserne har sat små hyben, og de frostfølsomme sommerblomster i krukker, har også lidt tilbage, der kan ribbes, inden resten af planten med jordklumpen smides på komposten.

Jeg har været en tur gennem haven med saksen og har klippet lidt ind til efterårets enkle buketter. Jeg har nemlig valgt at holde hver slags adskilt fra hinanden ved at sætte dem i små glasvaser og flasker i forskellige højder. De er arrangeret, så de står tæt ved siden af hinanden og fylder en hel vindueskarm. Udsigten fra vinduet er et fint ”baggrundstapet” til de små buketter. Man kan også vælge at placere de små vaser på et fad og stille det på et bord, så de tilsammen danner en buket.

Planterne står uden vand og tørrer i vasen, og kan derfor holde sig fine meget længe.

Jeg har brugt:

Kviste med små hyben fra ”Rosa multiflora”, også kaldt for ”Mariebær” og fra rosen ”Tumbling Waters”

Blomsterstande fra kæmpeverbena

Kuglerunde frøstande fra høstanemoner, der forinden er sprayet med hårlak, så man undgår, at knoppen springer ud som en vattot

En udsprunget frøstand fra høstanemone lagt i en lille glaskuppel

Stilke med frøstande fra montbretia som forinden er tørret og sprayet med hårlak for at holde den fine orange farve

Aks fra prydgræs ”Blåtop” sammen med kuglerunde frøstande af høstanemone i en større glaskuppel

Aks fra lampepudsergræs ”Red head”, der ligner flaskerensere

Kuglerunde blomsterstande fra sommerblomsten ”Drumsticks”

Jeg har placeret en fugl af træ som del af blomsterarrangementet. Man kan også bruge andre små fine naturprægede genstande, eksempelvis smukke sten, træstykker eller andet som del af dekorationen

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.