Pindsvin går i hi, når der ikke længere er adgang til deres naturlige føde. Det sker normalt fra slutningen af oktober og til hen i november. Ofte går pindsvinene langt omkring for at finde et godt, egnet sted at gå i hi, så derfor ser man lige nu mange pindsvin ligge på vejene og er kørt over. De kan ligeså godt bo hos dig.

Pindsvin skal have det tørt og lunt. Det kan være i bunden af en tør kvasbunke i hjørnet af haven. Det kan også være et tørt hulrum under en brændestabel, eller under en gammel træ- eller plastickasse, der står på hovedet. Du kan hjælpe til ved at dække kassen med et vandtæt materiale, så det er godt beskyttet mod regn og rusk.  Fyld halm eller visne blade ind i boet, så pindsvinet har noget lunt at ligge i.   

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.