Opskrift: Syltede pære med karamel og ost

Date
okt, 20, 2019

Denne kombination lyder måske underlig. Men det smager himmelsk. Jeg fik den af en veninde, der havde luret ingredienserne af, da hun spiste retten på en af de fine gourmetrestauranter i København.  Nu er den blevet en klassiker, når vi får gæster til middag.

Syltede pærer:

1 kilo pærer – skåret i både og udkernede

6 dl. vand

600 gram rørsukker

2 vaniljestænger

Revet skal af en økologisk citron

1 dåse kondenseret mælk

1 lille drys salt

Lidt piskefløde

Revet Havgus ost eller Vesterhavsost

Fremgangsmåde:

Bring en gryde med vand i kog tilsat sukker, citronskal, korn og stængler fra vanillestang. Klargør imens pærerne. Når lagen koger og sukkeret er opløst, hældes pærerne i og lad dem koge i 20 minutter. Hæld dem på skoldede glas, eventuelt tilsat lidt atamon.

Den uåbnede dåse med kondenseret mælk stilles i en gryde med så meget vand, at den er dækket helt. Kog dåsen i 3 timer under låg. Hold øje med, at vandet hele tiden dækker dåsen, ellers eksploderer den, og du har karamel i hele køkkenet. Lad dåsen køle af, inden du åbner den. Nu er den kondenserede mælk blevet til den lækreste bløde karamel. Smag den til med lidt salt, så den kun lige får en let saltet smag. Inden servering blødgøres karamellen til en mere flydende konsistens ved at varme den lidt op i en gryde tilsat et skvæt fløde, som røres til en tykt flydende karamel.

Retten serveres med afkølede syltede pærer i bunden. Ovenpå lægges karamellen og øverst revet Havgus ost – eller Vesterhavsost. Pynt eventuelt med et par blade af citronmelisse.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.