Brug brændekævler som nyttigt og dekorativt element i haven

Date
nov, 03, 2019

Brænde er populært i haven som rumopdeling eller som en dekorativ væg. Mulighederne er mange. Jeg har også set brænde stablet op under bænke, som beskyttende mur bagved det lille bålsted, og savet i skiver som belægning på stier og terrasser.

I Troensehaven har jeg brugt brændestabler som rumopdeling mellem haverum. Ud over at være dekorativt, så giver de ly og bolig for insekter, smådyr og fugle. Gærdesmutten har i flere år i træk haft rede i brændestablen. Hvert brændestykke skal have en længde på minimum 60 cm for ikke at vælte.

Bagerst i haven har vi opmagasineret grus, jord og sten. Her er også sat en stabel brænde op for at dække for noget af rodet, og for at markere indgangen til området.

Brændekævler er også lagt i skovbedene mellem planterne og de visne blade, så de langsomt kan nedbrydes og bliver til dejlig næringsrig muld tilpasset livet i skovbunden.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.